Kiemelt hírek Szentes

Mentősök: akik csak teszik a dolgukat

Nyílt Napot tartott május 17-én a Szentesi Mentőállomás, aminek az ad különleges hangsúlyt, hogy hét nappal ezelőtt ünnepelt az Országos Mentőszolgálat alapításának 70. évfordulóját.

Az Országos Mentőszolgálatot 1948. május 10-én hozták létre a mentés államosításával, egy korábban létező szervezet, a Vármegyék és Városok Országos Mentő Egyesülete jogutódjaként, országos hatáskörrel. Május 10. ezért minden évben a mentők napja.

Napjainkban magas szakmai színvonalon, az országban egységesen ellátva, összesen 254 mentőállomáson több mint 8 ezer mentős dolgozik a betegek megelégedéséért. Ők minden nap vállvetve mentik a beteg embereket.

Ezen a héten a megye több állomása is szervezett hasonló rendezvényt, hiszen a mentők – különösen az utóbbi években – nagy hangsúlyt fektetnek a lakossággal való jó kapcsolat kialakítására. Az év más napjain például vállalkoznak arra, hogy sok embert megmozgató eseményeken ne csak jelen legyenek, hanem meg- (és be)mutassák egyes felszereléseiket, technikai eszközeiket, de más módokon is törekednek egy jó együttműködésre.

 

 

A mai Nyílt Napra főként ovisokat, alsó tagozatos gyerekeket vártak, és nekik mutatták meg a különböző típusú autóikat, azok néhány felszerelését, valamint lehetőséget biztosítottak, hogy a vendégek, leginkább játékos formában egy-egy egyszerűbb feladatot el is végezzenek, amit a mentősök szoktak „éles” helyzetben.

 

 

A mentősök névtelen hősök (és ők valóban azok!), a balesetekhez kiérve elvégzik a munkájukat, majd elhagyják a helyszínt, nem tudni róluk semmit, ezért is fontos, hogy (legalább) ilyenkor, a mentők napján megemlékezzünk róluk és ők kerüljenek a középpontba.

Szerkesztőségünk ezúton köszöni meg kimagasló, lelkiismeretes szakmai munkájukat, és a mindennapi példamutató helytállásukat.

Vélemény, hozzászólás?