Kiemelt hírek Szentes

Mert a legendák közöttünk élnek!

” A múltat tiszteld a jelenben, s tartsd a jövőnek “. (Vörösmarty Mihály)
Dobossy Lajos, a szentesi póló “utolsó mohikánja” ma (dec.13-án) ünnepli 85. születésnapját, amelyhez nagy-nagy tisztelettel és szeretettel gratulálunk!
Nagy örömünkre jellegzetes alakja (ha a vírus engedi) még mindig feltűnik a második otthonát jelentő Ligeti Strandon, vitalitása pedig lenyűgöző. Lajos tehetségével és szorgalmával nagyban hozzájárult a szentesi vízilabdaélet felemelkedéséhez, elismertségéhez.
Meghatódva emlékszik vissza Wolf Károlyra, aki elindította e pályán vagy Dr. Haraszti Ervinre, akit edzőjeként tisztelt, s még sorolhatnánk a neveket…
Amikor társaival az “őskorban” megszállottságuknak köszönhetően (a bőrből készült labdát még pasztázni kellett) ezt a csodálatos játékot, a kézzel kiásott ligeti 50-es medencében “mivelték” nem is gondolhatták, hogy milyen nagyszerű dolgot indítottak el. Lajos nem csak megélte a dicső időket, hanem tevőlegesen is részese volt valami különlegesnek, amit VÍZILABDÁNAK nevezünk. Kijelenthetjük, hogy Ő az élő történelem.
Hálás a sorsnak, hogy anno 2-3000 ember előtt (valódi városi ünnepség volt) játszhatott bajnoki mérkőzéseket – ez valóban csodálatos lehetett.
Sokoldalúságát bizonyítja, hogy más sportágakban is kiemelkedő eredményeket ért el, sőt Papp László, háromszoros olimpiai bajnok bokszoló után személyében üdvözölhetjük hazánk második (első pólós 1968) idegenlégiósát.
Játékos pályafutását befejezve sem szakadt el szeretett klubjától, hiszen szakmai tudását, és a sportág iránti elhivatottságát kiváló edzőként adta tovább a gyerekeknek, majd mint kitűnő játékvezető (a sztárokkal sem kivételezett) még hosszú évekig feltűnt a medencék partján.
A sport mindig központi szerepet töltött be – színes – életében, egy idő után a teniszre váltott, amelyet a rá jellemző győzni akarással “csinálta”.
A civil életben vezető egyéniségéhez hűen, sikeres-szerethető (jó humorú) bankigazgatóként szintén köztiszteletnek örvendett, jeles bankszakemberek kerültek ki a kezei közül, sőt kimagasló üzleti eredmények is fűződnek nevéhez.
Generációkon átívelő életútja méltán állhat példaként valamennyiünk előtt, és legyünk büszkék arra, hogy abban a ligeti uszodában edzhettünk-játszhattunk, amelyben anno Ő is.
Nekünk “utódoknak” amikor olvassuk az elsárgult cikkeket, vagy nézzük a gyűrött fényképeket, el kell gondolkodjunk a múlton, hiszen az élet “határai” egyszer leomlanak, de a szavakból épített határok sohasem, mert a szavakat a lélegzet adja, a lélegzet pedig maga az ÉLET !!!
Drága Lajos, jó egészséget és boldogságot kívánunk, és köszönünk mindent!!!
A képen a következők lehetnek: 1 személy

Vélemény, hozzászólás?