Kiemelt hírek Szentes

Mert adni öröm…

Kezdjük a közepén.
A Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületét (MACSGYOE) még november közepén – segítség kérése okán – megkereste egy Angliában élő, magyar származású úr. Olyan magyarországi, szociálisan hátrányos helyzetű, mozgáskorlátozott fiatalt (15-30 év közötti) keresett, akinek az életét jelentősen megkönnyítené egy elektromos utcai közlekedési eszköz (scooter). Szándéka az volt, hogy még karácsony előtt elküldhessen neki ilyet ajándékba.
Gál Antal, a MACSGYOE szakmai alelnöke (a Szentesi Családsegítő Központ igazgatója) kapta meg ennek a kezdeményezésnek a koordinálását. A megyei hálózati szakértők bevonásával négy olyan fiatal került a látókörükbe, akik „megfelelnek” a kért szempontoknak, a róluk szóló ismertetést eljuttatták a felajánló számára, hogy ő választhassa ki, kinek szánná leginkább az adományát.
Az információkat alapján az adományozó megváltoztatta döntését: mind a négy személynek vásárolt egy-egy új eszközt, továbbá gondoskodott az Magyarországra történő szállításáról is.
Az adományok december 15-én meg is érkeztek Szentesre, melyeket másnap, az itt tevékenykedő szakemberekkel közösen az intézményvezető személyesen juttatott el az érintettekhez: Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Veszprém megyékbe.
A képen a következők lehetnek: 1 személy, túra/szabadtéri
Gál Antaltól megtudtuk, hogy a felajánló 50 év tevékeny életet követően nemrégiben, egyik napról a másikra maga is kerekesszékbe kényszerült, így mélyen átérzi és pontosan ismeri a támogatott fiatalok helyzetét. Az egyeztetések során így nyilatkozott:”
El sem tudom mondani, hogy mennyire jól érzem magam, amikor azon dolgozunk, hogy segítsünk ezeknek a fiúknak! Talán jobban izgulok, mint ők.”
A MACSGYOE alelnöke kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek tartják, hogy külföldről is bizalmat kap egy ilyen akció megszervezésére, és részesei lehettek ennek az önzetlen és nagyvonalú karácsonyi akciónak.
Mint a szentesi intézmény vezetője hozzátette: egyrészt boldogsággal tölti el, hogy ’közvetett’ módon ugyan, de segíthették az adományozás megvalósulását. Másrészt szomorú és felemelő élményekkel is érték őket a találkozások során. Az egyik esetnél: az édesanya megy az iskolába a fiával, kerekes székkel tolja, vele van, egyedül neveli. Leírhatatlanul aranyosak voltak, amikor meglátták az új, elektromos eszközt, és a többi ajándékot…
Ezért dolgozunk, itt Szentes térségében és az országban – mondta Gál Antal.
A képen a következők lehetnek: 3 ember, álló emberek, égbolt és túra/szabadtéri

Vélemény, hozzászólás?