Hírek Kiemelt hírek Szentes

Mesehősökről szóló – interaktív – kiállítás a Gyermekkönyvtárban

A Móra kiadó vándorkiállítása Szentesre érkezett a Gyermekkönyvtárba. Bálint Ágnes munkásságáról, műveiről olvashatnak és kedvenc könyveink szereplőivel találkozhatnak, akik megtekintik a kiállítást.
A kiállítás ingyenes, május 27-ig tekinthető meg a gyermekkönyvtár nyitvatartási idejében.
Több generáció kedves, jól ismert mesehősei Kukori és Kotkoda, Tádé, Mazsola és Manócska, Böbe baba, Frakk, a Szeleburdi család és mások – mind Bálint Ágnes történet szereplői, és láthatók a tárlaton.
A kiállított tárgyak között látható a szerző írógépe, Frakk, Mazsola tökházikója és a Futrinka utca lakói, a faliszekrényből elővarázsolt iskola és maga Böbe Baba.
Várják az óvodásokat, kisiskolásokat és minden érdeklődőt.
Bálint Ágnes, József Attila-díjas magyar író, szerkesztő, dramaturg 1958. február 1-jétől 1986-os nyugdíjazásáig a Magyar Televíziónál dolgozott. Bálint Ágnest a TV Maci szülőanyjának nevezik, mert ő írta az Esti mese szignálfilmjének eredeti forgatókönyvét, és ő találta ki a kis maci karakterét is. Írt bábjátékokat is (Mi újság a Futrinka utcában, Mazsola), majd rajzfilmek forgatókönyvét (Kukori és Kotkoda, Frakk, a macskák réme, illetve társszerzőként a Vízipók-csodapók című népszerű rajzfilmet.

Vélemény, hozzászólás?