Hírek Kiemelt hírek Szentes

Mészáros Antalné – 50 iparos év

A Szentes és Vidéke Ipartestület elnöke, Kádasi Zoltán és Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere július 15-én fodrászatában köszöntötte a fél évszázada kisiparos fodrászként dolgozó Mészáros Antalnét, Czibola Valériát.
Az Ipartestület elnöke Aranyoklevéllel, alelnöke Dömsödi Zoltán virágcsokorral, elnökségi tagja Paksi Anikó egy Emlékplakettel köszönték meg az 50 éves iparos tevekénységet.
A város polgármestere virágcsokorral és ajándékkal köszönte meg a szolgáltatás területén végzett több évtizedes munkát.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek, virág és belső tér
Mészáros Antalné 59 évvel ezelőtt szerezte meg a fodrász szakmunkás bizonyítványt, majd édesapja műhelyében dolgozott a Kiséri városrészben. Éppen ezen a napon, de 50 évvel ezelőtt önállósította magát, az Arany János utcában nyitott fodrászüzletet, melyet 10 éven keresztül üzemeltett.
Ezután költözött a Rákóczi utcába, és nyitotta meg a ma is működő üzletét. Itt kialakult a törzsvendég-gárda, akik nem hagyták el kedvenc fodrászukat.
Ma már nyugdíjasként dolgozik, inkább csak délelőttönként, csak telefonos bejelentkezéssel („a Covid járvány okozta szigorítások következtében is”). Fő vendégköre a nyugdíjas korosztályból kerül ki, „de sajnos nincs már meg az a hangulat, ami régebben jellemző volt az üzletemben…”
Az Ipartestületnek a kezdetektől tagja, szívesen emlékszik vissza az ottani közösségben eltöltött órákra. (Kádasi Zoltán megjegyezte: napjainkban az egyik legpontosabb tagdíjfizető Vali néni”!) A mesterfodrász boldogan (és büszkén) mutatta meg a jubileumra érkező vendégeknek a 25 éves ezüstgyűrűt, amit az Ipartestülettől kapott.
Sem gyermekei, sem négy unokája közül senki sem választotta ezt a szakmát – ezt egy kicsit sajnálja, „viszont annak örülök, hogy mindenki megtalálta számítását, és az különösen nagy örömmel tölt el, hogy mindegyik unokám egyetemre jár” – tette hozzá.
Jó egészségnek örvend, ami annak is köszönhető, hogy „Nordic-sétákat” tesz, strandra jár („70 éven felülieknek ingyenes a belépés”.)
További jó egészséget kívánunk Vali néninek!
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, virág és belső tér

Vélemény, hozzászólás?