Kiemelt hírek Szentes

Mézes nap a Csicsergő oviban

Az Európai Mézes Reggeli Programkezdeményezéshez csatlakozva a Szentesi Szent Anna utcai Óvoda (Csicsergő) Katica csoportjának szervezésében november 15-én Mézes napot rendeztek.

Ezen a napon a mézfogyasztás fontosságára hívták fel a gyerekek figyelmét egy vidám együttléttel, ahol az óvoda négy csoportja, közel 100 gyermek közösen ismerkedhettek meg a méhészet egy-két érdekességével.

A programra készülődés jegyében a gyerekek és a szülők számára ”Dolgos méhek” címmel kreatív pályázatot hirdettek meg az óvodában. A családi összedolgozás révén nagyszámú, ötletes pályamunkák készültek, az értékelésre és eredményhirdetésre, és a „mézes” díjak átadására ekkor került sor.

A rendezvényen az ovisok mézes teát, mézet, mézes kenyeret kóstolhattak a délelőtt, továbbá a méhekről, a mézről és a mézfajtákról mesélt Dobóvári Tamás méhész, és még néhány méhészeti eszköz is elhozott magával.

Nagy tapsot, és vidám hangulatot váltott ki a „Zümi, a lusta méhecske” mesedramatizálás az óvó nénik előadásában.

Az Európai Mézes Reggeli Programot hazánkban először 2014-ben tartották meg, más uniós országgal együtt Magyarország ekkor csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület helyi szervezeteinek méhészei, termelői támogatásával ismerkedhetnek meg a gyerekek a hazai mézfajtákkal, a méhészkedéssel, továbbá az egészséges táplálkozással.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3252641878140280

Vélemény, hozzászólás?