Kiemelt hírek Szentes

Mi a baj a Szentesi Üdülőközponttal?

Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót Móra József önkormányzati képviselő október 18-án a szentesi MSZP irodában.

A képviselő bevezetőjében leszögezte: az október 13-i képviselő-testületi ülésen bejelentett felmentés kapcsán nem ért egyet az Üdülőközpont ügyvezetőjének, Márton Máriának a funkciójából történő visszahívásával, nem tetszését jelezte, hogy a vezetőt egyes önkormányzati képviselők folyamatosan bírálják, ilyen körülmények között nem lehet jól dolgozni.

Érvelésében kiemelte, hogy az ügyvezető irányítása alatt mintegy három milliárd forintos beruházás valósult meg a központ területén (fedett uszoda, élményfürdő és a nyitott 50 méteres medence felújítása).

A képviselő az Üdülőközpont beszámolójával ért egyet, miszerint az utóbbi években lassú fejlődés tapasztalható a szolgáltatásokban, a látogatók számában, a gazdálkodásban. Hozzátette: nem kap elég támogatás az önkormányzattól az (önkormányzat többségi tulajdonában lévő) üdülőközpont az elképzeléseinek megvalósításához, esetenként pedig akadályozzák is. Erre hozta fel a legutóbbi, a Kisfaludy programhoz benyújtott pályázat késleltetését, elhalasztását, ami az üdülőházak felújításától „vesz el” 60 millió forintot.

Az Alföldvíz Zrt-vel tárgyalt az Üdülőközpont vezetése, ennek nyomán a meglévő több tízmillió forintos adósság visszafizetésében kedvezményeket ért el (az adósság mérséklése, részelt visszafizetési lehetőség). Ebben sem kapott támogatást az ügyvezetés – mondta Móra József.

Mind ezek alapján kérte, hogy az október 13-i előterjesztést (ami az ügyvezető felmentését javasolta) vonják vissza.

Vélemény, hozzászólás?