Kiemelt hírek Sport Szentes

Mi újság? – a birkózók háza táján

A szentesi Dr. Papp László Birkózó Sportegyesületnél a veszélyhelyzeti időszakban sem állt meg az élet, sőt…

Az egyesület már hónapokkal ezelőtt elkezdte megvalósítani az évek óta dédelgetett álmát: egy önálló, a kor igényeinek megfelelő edzőterem kialakítását. Ez év elején már az edzőcsarnok alapjait rakták le, és ezt követően (szinte „azonnal”) felhúzták a falakat, és nem állt meg a munka: folytatták a belső szerelési munkákkal, illetve a berendezések, felszerelések beszerzésével.

Május első napjaiban már jól érzékelhető az elképzeléseik megvalósulása, a beruházás részét jelentő, az utcai fronton kialakítandó konditerem kész, a többi elemek pedig a befejező fázishoz érkeztek.
Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3803225466415249

Az új (Tóth József utca 5. szám alatti) sportcentrumban két nagyméretű edzőterem, egy kondi terem, edzői szoba, tanulószoba (korszerű oktatástechnikai eszközökkel), iroda, korszerűen felszerelt öltözők (mintegy 120 öltöző szekrénnyel) várják majd a sportolni vágyó fiatalokat.

Az épületben a megújuló energia felhasználás lesz a jellemző. Korszerű gépészeti elemek segítik a komfortérzés kiteljesítését: pl hőszivattyús légcserélő (biztosítja folyamatos levegőcserét), vagy a hőszivattyús fűtés-hűtés a termekben.

A létesítményt elsősorban a szentesi sportolók használják, de az egyesület csongrádi tagjai is edzhetnek itt (is). Terveik között szerepel, hogy sportszakmai szempontból az orosházi birkózókkal közös felkészüléseknek is helyet adnak.

A beruházás május végére befejeződik és júniusban már akár rendszeres edzéseket is vezethetnek a trénerek – tudtuk meg Rónyai Zoltántól az egyesület alelnökétől, a beruházás irányítójától.

A sportolókkal ezen időszak alatt is foglalkoztak, mert szeretnék, ha a közös edzések kényszerű szüneteltetésének végén minél hamarabb újra összeállna a csapat – mondta Mazula Erik edző. A „közös tréningek” létrejötte érdekében ő online-edzéseket vezetett be, melyhez a tanítványai otthon, interneten kapcsolódhatnak – addig is, míg nem lehetséges a személyes találkozás.

A két szakvezető reméli, hogy mikorra készen lesznek az edzőtermek, és teljesen ’felszabadítják’ a közös edzések újra indítását, megkezdhetik az új helyszínen a felkészülést az őszi, év-végi versenyekre.

Vélemény, hozzászólás?