Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Mikulás nagyüzem Csongrádon

Nemcsak egy Mikulás dolgozott az elmúlt napokban Csongrádon, hiszen az ünnepi rohamot már nehezen bírja a jó öreg, ezért aztán amíg a Mikulásháznál fogadta egyikük a látogatókat, addig a másikuk a Családsegítő csapatával lovaskocsira szállt. Végigjárták az iskolákat, majd a Moziban Pom-Pom koncerten vett részt a nagyszakállú a gyerekek nagy örömére.

navigate_before
navigate_next

Kora délután vágott neki a városnak a Mikulás lovaskocsin, mivel a szánkója hóhiány miatt épp a városháza előtt parkolt. A Mikulásháznál a nyitás óta nagyüzem van, egymásnak adják a kilincset az iskolai és óvodai csoportok, de a szülőkkel is sokan meglátogatják a jóságos öreget. November 29-től december 6-án estig számtalan gyerek megfordult itt, és boldog mosollyal az arcán távozott.

A Családsegítő Mikulása sem hagyományos lovaskocsival indult el a városban, pónifogaton járta körbe az általános iskolákat. A póniknak is Mikulás-sapkájuk volt, sőt néha nagyobb sikerük volt a gyerekek körében, mint magának a nagyszakállúnak. A körút végén mindenkit vártak a moziban, ahol a színpadon a Pom-Pom együttes Ajándékgyár című műsorával szórakoztatta a gyerekeket. A szervezők jóvoltából senki sem távozott üres kézzel, minden gyerek csomagot kapott, sőt a szerencsésebbek fotózkodhattak is a Mikulással.

Fotók: Laczkó Anna, Hajdu Anikó

Vélemény, hozzászólás?