Kiemelt hírek Szentes

Minden ovis 100 forinttal segíti a madármentést

A Szent Anna utcai óvodások (Csicsergő Óvoda) május 16-án a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány Szentesi Állomásán ünnepelték a Madara és Fák napját. Az intézmény apraja-nagyja, mintegy 100 óvodás és az őket kísérő óvónők érkeztek a Madármentő állomásra, hogy megismerje az ott folyó mindennapi munkát.

Nem véletlen az érdeklődés, hiszen ez az intézmény Zöld Óvoda, tehát Nevelési Programjuk egyik központi eleme a természetvédelem, a környezeti nevelés.

A vendégeket Nagy Tímea, az állomás vezetője fogadta, és megmutatta az udvaron lábadozó madarakat. (Itt a gyerekek a gólyák meggyógyításra még egy dalt is elénekeltek.)

A Csicsergő ovisok a Szentesi Madármentő Állomáson

Minden ovis 100 forinttal segíti a madármentéstA Szent Anna utcai óvodások (Csicsergő Óvoda) május 16-án a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány Szentesi Állomásán ünnepelték a Madara és Fák napját. Minden, a Csicsergő Óvodába járó gyermek 100 forintot ajánlott fel a helyi Madármentő Állomás részére, és taps kíséretében egy Emléklapot, és a 10.000.- forintot átadták az állomás vezetőjének.A részletes cikk itt olvasható:http://hir45.hu/minden-ovis-100-forinttal-segiti-a-madarmentest/Képek: "csicsergő ovisok" a Madármentő Állomásonhttps://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2020448168026330

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. május 16.

Az egyik teremben pedig Katona Mihály, kunszentmártoni madárkutató mesélt a gyerekeknek érdekes madarakról, elnevezésük hátteréről. Az előadás után még megnézték az ovisok az állomáson gyógyuló madarakat, majd egy meglepetéssel rukkoltak elő.

 

 

Minden, a Csicsergő Óvodába járó gyermek 100 forintot ajánlott fel a helyi Madármentő Állomás részére, és taps kíséretében egy Emléklapot, és a 10.000.- forintot átadták az állomás vezetőjének.

 

 

Vélemény, hozzászólás?