Csongrád Hírek Térség

Mindszenti és csongrádi háziorvos végzett az élen

praxis

Szeptember 5-én tartották „Az év praxisa a Kárpát – medencében” pályázat díjátadó gáláját az Emberi Erőforrások Minisztériuma Arany János utcai épületének nagytermében. A versenyben fej fej mellett haladt a mindszenti dr. Ávéd János és a csongrádi dr. Gali Ida. Az internetes szavazást végül a mindszenti háziorvos nyerte, de dr. Gali Ida sem szégyenkezhet, hiszen elképesztő mértékű összefogás segítette őt is. A határon túli háziorvosok között dr. Kovács Rozália végzett az első helyen Mádéfalváról.

A Kárpát-medencén átívelő pályázat díjátadó gáláján- az Emberi Erőforrás Minisztériumban- dr. Szentes Tamás helyettes államtitkár, a zsűri elnöke köszöntötte a megjelent TOP 21 Praxis képviselőit/ hiszen a zsűri egy különdíjat is kiadott./, valamint a megjelent polgármestereket, megyei kormányhivatalok munkatársait, plébánosokat és lelkészeket, idős és gyermekotthonok vezetőit, határon túli szerkesztőségeket, akik számos történetet írtak, azaz ajánlották háziorvosukat.

Az elmúlt években, hat esztendő alatt, több mint 1200 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben. Közülük százhúszan kapták meg „Az év praxisa a Kárpát-medencében” kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrás Minisztérium épületében. Ez a szám, most újabb 20 praxissal gyarapodott.

A hét éve tartó pályázat során idén érkezett be a legtöbb ajánlás, több mint 350 történetet küldtek be háziorvosukról fél esztendő alatt a hálás páciensek, és az önkormányzatok, szakmai és érdekvédelmi szervezetek. Az ajánlások közül választották ki a bírálóbizottság tagjai a 10-10 legjobb történetet, illetve praxist. A végső sorrendet azonban nem a zsűri, hanem a www.evpraxisa.hu internetes portál olvasói és szavazói döntötték el. Tavaly összesen 40 000, idén több mint a duplája, majd 90000 voks érkezett Erdélyből, Ukrajnából, Szlovákiából, de Norvégiából, Hollandiából, Írországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Franciaországból, Svédországból is, azaz sikerült a Kárpát-medencén túli magyar diaszpórát is megszólítani.

„Örülök a pályázat közösségformáló erejének, hiszen ahogy a legnagyobb közösségi portál hozzászólásaiból kiderül: idén például Mindszent, Csongrád és az erdélyi Mádéfalva, valamint Oklánd lakosságát kovácsolta közösséggé, hogy a jó ügy mellé állhatnak. „- hangsúlyozta a zsűri elnöke, aki végezetül mindenkinek a figyelmébe ajánlotta a portál böngészését, hogy minél többen megismerhessék az olykor novellaszépségű ajánlásokat.

fotó: facebook.com/azevpraxisa/

praxis praxis

Vélemény, hozzászólás?