Kiemelt hírek Szentes

Mit Csinál Most? – Sztanó György, paralimpikon (A sorozat VII. része)

2020. szeptember végén megérkezett, és egyre jobban felerősödött a járvány újabb hulláma, októberben bevezettek néhány megelőző intézkedést, majd november 10-től az Országgyűlés meghosszabbította és szigorította a veszélyhelyzetet.
Arról kérdeztük Sztanó György, paralimpikon, junior világbajnok, nyolcszoros magyar bajnok erőemelőt: hogyan éli meg Ezt a szigorított járvány-helyzetet?
– Új kihívás elé́ nézek! – kezdte válaszát a szentesi para-élsportoló.
A koronavírus ismét megnehezítette a sportkarrieremet, bár a termek zárva vannak, szerencsére megkaptam a lehetőséget az edzésre, mivel válogatott sportoló vagyok. A szövetség kiállított számomra egy igazolást, amivel folytatni tudom a felkészülést.
Ha minden összejön, 2021 márciusában Angliába, Manchesterbe utazom, ahol parafekvenyomó világkupát rendeznek. Célom: az 59 kg-os kategóriában a lehető legjobb helyezést elérni. Remélem, egy új országos csúcsot is sikerül felállítanom.
Ehhez minden adott, hiszen Brezovai Sándor biztosítja számomra Szentesen a legfelszereltebb edző termet, ahol az edzéseimet nyugodt és színvonalas körülmények között végezhetem.
Mindemellett Csongrád Megye Önkormányzata támogatja a sport karrieremet, igy már csak egy dolgom van: nyomni a súlyt, és a legrosszabb helyzetből is kihozni a pozitívumot.
Sajnos a párom és egyben segítőm jelen állás szerint nem tud velem edzeni, így önállóan kell boldogulnom.
Napjaim leginkább a munkával, edzéssel és tanulással telnek. Örömmel számolhatok be arról, hogy már sikeresen túl vagyok a 2. modul záró vizsgán, így egyre közelebb jutva a sportoktató szakma megszerzéséhez. 2021 áprilisában vizsgázom sportoktató-testépítő szakon, majd egyből elkezdem a személyi edző̋ képzést.
Remélem, hamar túl leszünk ezen a nehéz helyzeten.

Vélemény, hozzászólás?