Hírek Szentes

Mit Csinálnak Most? – A SZVÚC úszói

A sorozat X. része
2020. szeptember végén megérkezett, és egyre jobban felerősödött a járvány újabb hulláma, októberben bevezettek néhány megelőző intézkedést, majd november 10-től az Országgyűlés meghosszabbította és szigorította a veszélyhelyzetet.
A nagyobb városi egyesületek közé tartozik a Szentes Városi Úszóklub (SZVÚC), hiszen több mint két száz fiatallal foglalkoznak, adnak számukra sportolási, versenyzési lehetőségeket. Tevékenységük hosszú évtizedekere nyúlik vissza (1931), önállóan 1996 óta működnek, mióta kettévált az úszó és vízilabda sportág.
„Normális” körülmények között kilenc edző heti 6+2 edzést tart a nagyobbaknak, a kisebbeknek heti ötöt, valamint úszásoktatással ’kinevelik’ saját utánpótlásukat.
Természetesen az idei év számukra is sok változást hozott: némileg csökkent a létszámuk (szerencsére nem jelentősen), kevesebb edzést (és hektikus időpontban) tudnak tartani, szűkösebbek az anyagi forrásaik, viszont eredményességüket tartani, esetenként bővíteni is tudták.
Mi történik ilyenkor, a szigorított járványügyi helyzetben a szentesi úszóknál, hogyan működnek, edzenek, miket terveznek?
Erről beszélgettünk a klub vezetőedzőjével, Vincze Edittel.

Vélemény, hozzászólás?