Kiemelt hírek Szentes

MMM Fesztivál az Ifjúsági parkban

A Csongrád megyei Pedagógia Szakszolgálat Szentesi Tagintézménye május 22-én az Ifjúsági Ház melletti területen (Ifjúsági park) rendezte meg a Most Megmutatom Magam Fesztivált. Ennek során verses, zenés, táncos produkciókat láthatott a közönség óvodásoktól a középiskolásokig terjedő korcsoportban.

A fesztivált Antal Balázs Tibor, a szentesi önkormányzat frakcióvezetője nyitotta meg. Hangsúlyozta: ez egy gyermek fesztivál, a gyermekekről szól, elsősorban a gyermekeknek, és persze szüleiknek és pedagógusaiknak. Ez a rendezvény (is) alkalmat teremthet a felnőtteknek, hogy észrevegyék a sokszor fel nem ismert tehetséget, és azt fejlesszék tovább.

Az önkormányzat nagyon fontosnak tartja a helyi szakszolgálat tevékenységét, és erejükhöz mérten, a jövőben is támogatni fogják a szakpedagógusok erőfeszítéseit.

A rendezvényen részt vett Bacsa Judit, a Csongrád megyei Pedagógia Szakszolgálat főigazgatója is, aki elmondta, hogy a megyében egyedül álló ez  a kezdeményezés. Hozzátette: más tagintézmények a tehetséggondozás keretében – persze – mással próbálkoznak. Ezért szerkesztőségünk erről a rendezvényről kérdezte a főigazgató asszonyt:

 

A fesztiválon összesen 111 gyermek lépett fel a szentesi óvodákból, a helyi (és a fábiánsebestyéni) általános iskolákból, a Horváth Mihály Gimnáziumból és a Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakiskolából, a Bartha János Szakképző Iskolából, a Lajtha László Alapfokú Művészeti iskolából,  továbbá 70 óvodás küldött rajzot a „Mi leszek, ha nagy leszek” pályázatra.

 

 

A helyi szakszolgálat pszichológusai, logopédusai, gyógypedagógusai adtak felvilágosítást, tanácsokat az érdeklődő szülőknek.

 

A Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakiskola fellépői és felkészítőik

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?