Csongrád Hírek

Mobil ovisok

mobilitás

Rendőrautóval ismerkedtek, közlekedési szabályokat tanultak, játszottak a csongrádi óvodások az Ifjúság téri Kresz-pályán, ahová az Európai Mobilitási Hét keretében rendezett ovis napra várták őket.

Ahhoz, hogy felnőttként balesetmentesen tudjanak közlekedni, már kicsi korban nem árt megismerkedni a közúti közlekedés szabályaival. Csongrád idén már harmadszor csatlakozott az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatához, amelynek keretében először mindig a legkisebbeket, az óvodásokat szólítják meg. A város valamennyi óvodájából jöttek a csoportok.

A gyerekek kis robogóikon sorakoztak a rendőr bácsi mögött, aki elmagyarázta, hogyan kell szabályosan kanyarodni, közlekedni, mit jelentenek a táblák, hogyan kell elsőbbséget adni, és még sok hasznos tudnivalóra hívta a csöppségek figyelmét.

A rendőri munkával is megismerkedhettek, sőt még a rendőrautóba is beleülhettek. A legjobban azonban minden csoportnak az tetszett, amikor bekapcsolták a piros-kék fényt az autó tetején, sőt még a sziréna is megszólalt.

Az Európai Mobilitási Hét keretében pénteken a Kossuth téren játékos vetélkedő keretében meg is mutathatják majd a gyerekek, mit tanultak, hogyan kell közlekedni.

mobilitás
mobilitás
mobilitás
mobilitás
mobilitás
mobilitás
mobilitás
navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?