Kiemelt hírek Szentes

Mobilitási hét a környezetvédelmi oviban

A Szentesen (is) zajló Európai Mobilitási Hét (szeptember 17-22.) sorozatában kiemelt szerepet kapott a környezetvédelem, a közlekedés estleges káros hatásainak minimálisra szorítása. Ennek jegyében szeptember 19-én, a Szent Anna utcai Csicsergő Óvodában ÖKO Napot rendeztek.

A programot az egész nevelőtestület szervezte, Török Hilda óvodapedagógus koordinálásával. Az eseménymegnyitóval kezdődött, ahol szó volt az Európai Mobilitási Hét célkitűzéseiről, hagyományairól. Az ismertetés végén közös (óvónők és ovisok) „bemelegítés” kezdődött, majd az intézmény udvarán, az életkori sajátosságaiknak megfelelően alakítva, négy helyszínen négyféle foglalkozáson versengtek a gyerekek,

Kismotorral, rollerrel ügyességi feladatokat oldottak meg, gyakorolták a szelektív hulladékgyűjtést, futás-célbadobós játékban vehettek részt, valamint a hulladék újrahasznosítás lehetőségeit próbálhatták ki.

Bár folyamatosan versengtek egymás között a csoportok és a gyerekek is, a vetélkedő zárásaként mindenki kapott ajándékot.

A 98 fős óvodában egyébként is az egész nevelési évben hangsúlyosan foglalkoznak a természetvédelemmel, ezért ez a program jól illeszkedett a mindennapi tevékenységükbe.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?