Hírek Szentes

Mobilitási Hét: közlekedési verseny, bringa regisztráció

Az Európai Mobilitási Hét keretében a szentesi önkormányzat több programot is kezdeményezett, ennek során szeptember 18-án rendezték meg az Ifjúsági Ház melletti területen. Egy közlekedésbiztonsági vetélkedőt szerveztek a Honvéd Rákóczi SE Huszárok Túramotoros Szakosztálya, a Szentesi Rendőrkapitányság és a Vöröskereszt helyi szervezetének tevékeny részvételével.

Az általános iskolák 7-8.osztályosai számára tartott vetélkedőn KRESZ-tesztet kellett kitölteni a résztvevőknek, majd kétféle kerékpár ügyességi pályán kerekeztek végig, összemérték tudásukat az elsősegély nyújtási feladatokban. Emellett közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési „játékokban” vehettek részt.

Összesen hét csapat nevezett, végül a győzelmet a Koszta József Általános Iskola 7 a. osztálya szerezte meg, a mögöttük kialakult sorrend:

  1. Koszta J. Ált. Isk. 7 b.
  2. Klauzál Gábor Általános Iskola 8 a.

A győztes csapat (osztály) egy 50.000.- Ft értékű utalványt nyert, minden résztvevő csapat értékes ajándékot is kapott.

Egyéniben a lányoknál a legjobb Szalai Kamilla Luca (Koszta J. Ált. Isk. 7 b.) lett, a fiúknál Szekeres András (Klauzál G. Ált. Isk. 7 a.).

A program keretében a résztvevő fiatalok hivatalosan regisztráltathatták kerékpárjukat – ezzel a lehetőséggel többen is éltek.

 

A képgaléria:

Szekeres András, egyéni legjobb
navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?