Kiemelt hírek Szentes

Moldvai táncház Szentesen

A Petőfi Café-ban augusztus 11-én – közkívánatra – ismét táncházat rendezett Debreczeni-Kis Helga. A fiatal népzenésznek meggyőződése, hogy kell egy olyan hely, ahol az ember kikapcsolódhat, kiszakadhat a mindennapokból, ezzel együtt új és értékes dolgokat sajátíthat el.

Jó volt látni, hogy a jól megszervezett táncházban a tánc-és énektanulás során megnyíltak, vidám hangulatú közösség formálódtak. (A cikk alatti videót végig nézve tapasztalhatják.)

Olyanok is eljöttek a programra, akik csak érdeklődtek, voltak zenét szeretők, és kikapcsolódni vágyó gyermekek, legények, lányok, férjek, feleségek, asszonyok. A részvétel ingyenes volt.

A táncot Bálint Alíz tanította, Debreczeni-Kis Helga (hegedű, ének) és Korsós Kinga (koboz, ének) zenéltek.

Képek a táncházból:

navigate_before
navigate_next

Szeretnék a táncházat hagyománnyá tenni Szentesen, melyhez helyet keresnek. Alkalmas erre a jelenlegi helyszín is, csak nem szeretnének a tulajdonos „türelmével” sem visszaélni. Továbbá jó lenne ezekhez a táncházakhoz támogatót is találni, mert azért (minimális) költségek is felmerülnek a szervező munka kapcsán.

Aki ismeri a három fiatalt, azt bátran kijelentheti: szakmailag felkészülten, színvonalas programokat szervezve, a magyar kultúra valódi értékeit képviselik. Bárhonnan érkező támogatásuk „jó befektetés” lehet.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?