Kiemelt hírek Szentes

Most kezdték, de már harmincan adtak vért

A Dr. Bugyi István Kórház, a Vöröskereszt Szentesi Vezetősége és a Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola november 07-én az oktatási intézményben első alkalommal rendezett kiszállásos véradást.

Ezen a délutánon az iskolában, a Reformátusok Idősek otthonában dolgozók, szülők, a fenntartó Nagytemplomi Református Gyülekezet lelkésze, volt tanítványok is adtak vért.

Karikó-Tóth Tibor, az iskola igazgatója elmondta, hogy az intézmény küldetésével szoros összhangban van a humanitárius életmód, cselekedet, így sok pedagógus kolléga támogatta a véradás szervezésével kapcsolatos felvetést.

Az időpont megválasztása sem volt véletlen, igyekeztek a Reformáció Napjához (október 31.) közeli napot választani. A szervezőmunkában sokan segítettek, ezért külön köszönet jár a szülőknek is.

Mindenképpen hagyományt szeretnének teremteni, úgy tűnik az első véradás eredményes volt, a jövőben félévente egy alkalommal szeretnénk majd megismételni. (Az iskola vezetője maga is adott vért.)

A váradásra 29 fő jelentkezett, közülük heten új véradók. Iskolán belül, az osztályok közötti versenyt (és ezzel a nagy tortát) a 2 b.  nyerte meg.

Ebben a hónapban az első alkalommal vért adók között három darab, két éjszakára szóló wellness-csomagot sorsol ki az Országos Vérellátó Szolgálat.

Szentesen, a Vérellátó Állomáson minden héten, kedden és szerdán délelőtt 07.30-12.00 óráig, valamint csütörtökön 14.00- 17.00 óráig tartanak véradást.

Képek:

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?