Hírek Szentes

Motorcsónakos kiképzés

Megkezdték a gyakorlati foglalkozásokat a BMK- 130 M vontató motorcsónak kezelők kiképzésén résztvevők az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred tiszai vízi gyakorlóterén. A felkészítésen az MH Altiszti Akadémia szervezésében, a saját és az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred újonc gépkezelőit oktatják a műszaki ezred szakképzett kiképzői a híd- és kompátkelőhelyek üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen tolóhajók kezelésére.

Ezek a hajók a vízre tett PMP hídelemek mozgatására, a komp- és hídátkelőhelyek gépesítésére szolgálnak. A hathetes kiképzésen résztvevők az elméleti tudás mellett megtanulják a hajók vízre tételének, a vízből való kivételének mozzanatait, továbbá megszerzik az alap vízi jártassághoz szükséges gyakorlati tudást.

A vízen való manőverek elsajátítása érdekében a vízi vezetési pályán gyakorolják be a vezetéshez szükséges fogásokat, melyek sok gyakorlás után válnak csak rutinná. A kiképzés célja, hogy a teljes tananyagból október 12.-én sikeres vizsgát tegyenek, melyet követően szakképzett BMK kezelőként helytálljanak a Magyar Honvédség hídépítési feladataiban.

(Csné szds.)

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?