Kiemelt hírek Szentes

Mozgalmasan kezdődött a hét a tűzoltóknak

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság területén szeptember 29-én az átlagosnál több sürgős feladat keletkezett. Két helyen történt közúti baleset ahová kérték a segítségüket, a zord időjárás miatt négy műszaki mentést végeztek, egy lakástűzhöz, valamint egy magatehetetlen emberhez riasztották őket.

Ezek közül két szentesi esetről aduk most tájékoztatást.

A szomszédok több napja nem érzékeltek mozgást egy társasházi lakásban, ezért a tűzoltók segítségét kérték – hétfőn délelőtt érkezett a segélyhívás egy szentesi, Horváth Mihály utcai társasházból. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, az erkélyen keresztül jutottak be a harmadik emeleti, lezárt lakásba. A sérültet a tűzoltók átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik azonnal megkezdték az ellátását.

Az erős szél miatt több esetben lehasadt faágakhoz és kidőlt fákhoz riasztották az egységeket. Lakossági bejelentések nyomán gyors beavatkozásokat kellet végrehajtani azokon a helyszíneken, ahol leszakadt növényi részek veszélyeztették az autósok és a gyalogosok forgalmát. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A képen a következők lehetnek: fa, autó, növény és túra/szabadtéri

Vélemény, hozzászólás?