Hírek Térség

Mozgó kormányablak premier Derekegyházon

A 11. Derekegyházi Palacsinta Fesztiválon mutatták be július 7-én a megyei kormányhivatal saját mobil kormányablakát. A helyi beruházásként megvásárolt és felszerelt okos jármű a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre bárhol képes, hiszen a szükséges adatátvitelt állami szolgáltató által biztosított, 450 MHz-s, vezeték nélküli internetkapcsolattal biztosítja. A Kormányablak busz megyei körútja során olyan településeket is érint a későbbiekben, ahol egyébként ügysegédek által történik az ügyintézés.

Elsősorban személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre van lehetőség a mozgó Kormányablakban, de a diákigazolványhoz szükséges NEK adatlap is igényelhető és ügyfélkaput is lehet nyitni. A kisbuszban az illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak kiegyenlítésére bankkártyás fizetési lehetőség biztosított.

 

A „premier” különlegességét még csak fokozta, hogy a palacsinta fesztiválon az ügyfeleket dr. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott is várta, segített ügyeik intézésben. További meglepetés volt, hogy az ügyfeleket saját kezűleg sütött palacsintával látta vendégül a megyei kormányhivatal vezetője. Erről így beszélt a Szentesi Gyors-nak a kormánymegbízott asszony:  https://soundcloud.com/use…/dr-juhasz-tunde-palacsinta-sutes

A Csongrád megyei mobil ügyfélszolgálat tevékenységét megtekintette dr. Tóth Flórián, a Szentesi Járási Hivatal vezetője és Szabó István Derekegyház polgármestere.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?