Hírek

Mulatság – a hagyományőrzés jegyében

Szentesen, az Ifjúsági Házban november 29-én Gondolatok-Képek-Dallamok a Szerelem, a Szeretet, a Barátság témaköreiből – címmel rendezett zenés-táncos-irodalmi műsort a Művelődési Központ Zöldág Hagyományőrző Szakköre.

A szakkör vezetője, a program szerkesztője Hankó Györgyné köszöntötte a megjelenteket, majd bemutatta azt a CD-t, amely tulajdonképpen a műsor alapját adta.

A közel másfél órás, hagyományőrző program tánccal és muzsikával kezdődött, melyet Zöldág Hagyományőrző Szakkör és a MÁV Lendület Klub tagjai adtak elő, citerán kísért a többszörös Arany Páva nagydíjas Balla Tibor. Ebből részletek:

Ezt követően egy komplex (verses-prózás-zenés)  műsor betét következett. Ebben felléptek: Hankó Melinda Bóbita, Füsti Virág és Jász Kende András (gyermek szereplők), Seres Berta, Kádár László (szólót énekeltek).

A táncokat Magos István és Jász Kende András, valamint Brusznyiczkiné Julika, Hankóné Mártika, Jászné Ágika, Kánvási Erzsike, Molnárné Zsuzsa, Pásztorné Margó,Tihanyiné Erzsike, Tóthné Erzsike mutatták be.

Fellépett még dr. Magyar Jánosné, Jászné Gyovai Ágnes és Borbás Miklós, akik prózát olvastak fel.

A műsoros program nótázással, táncolással, mulatozással és a finom disznótoros elfogyasztásával ért véget.

Az esten a Cuháré Tambura zenekar (Kádár László / tambura, Romhányi Tibor / brácsa, Siha Attila / bőgő, Tarján András / harmonika) muzsikált.

A szervezők ezúton is köszönik minden fellépő, valamint támogató önzetlen segítségét.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?