Kiemelt hírek Szentes

Munkája mellett a zene játszotta a fő szerepet

Az Együtt Szentesért Egyesület „Arcképek Szentesről” című sorozatának keretében június 12-én Dr. Szalay László szemész főorvos estjét szervezték meg a Szentes Városi Könyvtárban.

“Nagyváradon születtem 1942-ben. Édesapám 1947-ben bekövetkezett haláláig az általa alapított Városi Zeneiskola igazgatója volt. 1949-ben áttelepültünk Budapestre édesanyámmal és a legfiatalabb bátyámmal. Általános és középiskolai tanulmányaimat itt végeztem.

Egy év fizikai munka után a Szegedi Orvostudományi Egyetem hallgatója lettem. 1967-től a Szemészeti Klinikán dolgoztam 20 évig.
Ezt követően Csongrádon az Egyesített Egészségügyi Intézménynél a szemészorvosi feladatok ellátása mellett 15 évig igazgató főorvos voltam. Szentesen 2004-től nyugdíj mellett a Dr. Bugyi István Kórház – Rendelőintézet szemész főorvosa voltam.

Életem Nagyváradtól Szentesig ívelt, amit összekötött a művészetek és a zene iránti szeretetem.” – olvashattuk a meghívón, az esten pedig mind ezeket képekkel is kiegészítve.

A dr. Szalay Lászlóval, a könyvtárban történő újabb találkozást nagyjából így lehetne összefoglalni, no és ismét fő szerepet kapott a zene.

Vélemény, hozzászólás?