Hírek Kiemelt hírek Szentes

Mustra – a színházban

A Horváth Mihály Gimnázium Irodalmi-drámai-média tagozatának Mustragáláját szeptember 25-én rendezték meg a Tóth József Színházteremben. Erre a programra készülnek a tanév során a diákok, de most azért (is) különleges volt a mustra, mert végre (ismét) igazi színházteremben tarthatták meg.
Először most is Bácskai Mihályné tanárnő levelét olvasta fel az iskola igazgatója, Tóth Tamás. Erzsike néni ezúttal is a saját és Miska Bácsi gondolatait osztotta meg a fiatalokkal, akiket bátor, őszinte magatartásra, életre ösztönzött.
Ezt követően Horváth János (egykori drámais) színész, humorista „bevezetése” mellett bemutatták A delelő obsitos és a fekete bárány című filmvígjátékot.
Lehet, hogy egy kép erről: 8 ember, álló emberek és belső tér
Majd jött a mustra: minden osztály bemutatta, mennyire sikerült fejlődniük, mennyit sikerült megvalósítani a pedagógusaikkal közös elképzelésekből.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és belső tér
A több órás program végén az elmúlt tanév legjobb drámaisainak adták át a díjakat: a „Csörgősipkától kezdve a Csapó díjig” – többet is. Például a Csapó díjat Tóth Zoltán, a médiaszakkör megalapítója, valamennyi iskolai médiás tevékenység szervezője és lebonyolítója kapta.
Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, álló emberek és belső tér
Végül a média-tagozatosok mustra-filmjei zárták a programot.

Vélemény, hozzászólás?