Kiemelt hírek Szentes

„Műszaki elő-majális” a laktanyában

A szentesi Damjanich János laktanyában ismét együtt ünnepelték a Műszakiak Napját és a Szent György-napot a katonák, a rendőrök és a város lakói április 26-án. A rendezvényhez kapcsolódva adta át Szabó István honvédelmi államtitkár a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred részére beszerzett új technikai eszközöket is.

A Magyar Honvédség valamennyi műszaki alegysége képviseltette magát az idei, 26. alkalommal, ezúttal a Rákóczi Emlékév jegyében megrendezett Műszakiak Napján. A kora délutánig tartó program ünnepélyes sorakozóval kezdődött. A fegyvernemi napjukat ünneplő katonákat és a nyitott laktanya közel négyezer-ötszáz vendégét dr. Böröndi Gábor altábornagy, Magyar Honvédség parancsnokhelyettese köszöntötte.

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett ötvennyolc új technikai eszközt a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára, Szabó István adta át az ezred katonáinak. A munkagépek segítségével erődítési, állásépítési, útépítési és építkezéseken ellátandó infrastrukturális feladatokat tudnak majd elvégezni a katonák.

Az ünnepélyes sorakozó hivatalos része elismerések átadásával zárult.

A Magyar Honvédség parancsnoka EMLÉKTÁRGYAT (MH ÉREM) adományozott:
a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állományából:
Nagy Károly zászlósnak.
EMLÉKLAPOT adományozott
a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állományából:
Dragon József szakaszvezetőnek.

A MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka

AZ „ÉV TISZTJE” címet adományozott
Kisalbert Imre őrnagynak
AZ „ÉV ALTISZTJE” címet adományozott
Dán József törzsőrmesternek
AZ „ÉV LEGÉNYSÉGI ÁLLOMÁNYÚ KATONÁJA” címet adományozott
Faragó László szakaszvetőnek

AZ „ÉV HONVÉDELMI ALKALMAZOTTJA” címet Kovács Judit honvédelmi alkalmazott kapta meg.

Szentes város és a honvédség együttműködése érdekében kifejtett önzetlen munkájáért Szentes Város Polgármestere „Honvédségért és Városért” ELISMERŐ OKLEVELET adott át Kollár László főtörzszászlósnak.

A nyílt laktanyai nap hivatalos programjait követően pedig ismét program-forgatag részesei lehettek a jelenlévők.

 

Ebben az évben is megrendezték a „Vörös Bika” nevet viselő műszaki erőpróbát is. Körmendi József törzszászlóstól, az embert próbáló küzdelem ötletgazdájától és a bajnokság fő szervezőjétől megtudtuk: idén a házigazda ezred vezetéstámogató szakaszának csapata (Oláh Attila főtörzsőrmester, Janó László, Kiss Endre törzsőrmesterek, Fekete Gábor szakaszvezető) szerezte meg a győzelmet.
Második helyen a javítószakasz válogatottja végzett, a dobogó harmadik fokára pedig az 1. hídépítő század gárdája állhatott fel.

Forrás: Galambos Sándor, a fotók a szerzőtől

További fotók itt:

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php…” width=”500″ height=”704″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>

Vélemény, hozzászólás?