Kiemelt hírek Szentes

Műszaki katonák látogatása a múzeumban

A Magyar Honvédség (szentesi székhelyű) 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái – közművelődési délután keretében – február 19-én ellátogattak a Koszta József Múzeumba, ahol megtekintették az intézmény állandó tárlatait, valamint a „Temesvár ’89 – A magyar segítség” című időszaki kiállítást.

A múzeum folyamatosan látható tárlatai a város társadalmi, gazdasági, kulturális és néprajzi történetét mutatják be, míg a december 14-én megnyílt és május végéig megtekinthető „Temesvár ’89” kiállítás a romániai forradalom harminc éves évfordulójáról emlékezik meg.

Jován Zoltán és Lantos Imre a múzeum munkatársai tartottak tárlatvezetést – minden érdekességet megmutatva, megismertetve.

Zsuzsanna nap lévén (február 19.) megszólaltatták a múlt század elejéről való Susanna nevű, ipartörténeti ’zenegépet’, melynek zenéje korabeli zongora, cintányér és dob segítségével szólal meg. (A cikk alatti videón meghallgathatják az idei “slágerét”.)

Susanna nevű, ipartörténeti ’zenegép’

Műszaki katonák látogatása a múzeumban(Képgalériával)A Magyar Honvédség (szentesi székhelyű) 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái – közművelődési délután keretében – február 19-én ellátogattak a Koszta József Múzeumba, ahol megtekintették az intézmény állandó tárlatait, valamint a „Temesvár '89 – A magyar segítség” című időszaki kiállítást.A múzeum folyamatosan látható tárlatai a város társadalmi, gazdasági, kulturális és néprajzi történetét mutatják be, míg a december 14-én megnyílt és május végéig megtekinthető „Temesvár '89” kiállítás a romániai forradalom harminc éves évfordulójáról emlékezik meg.Jován Zoltán és Lantos Imre a múzeum munkatársai tartottak tárlatvezetést – minden érdekességet megmutatva, megismertetve.Zsuzsanna nap lévén (február 19.) megszólaltatták a múlt század elejéről való Susanna nevű, ipartörténeti ’zenegépet’, melynek zenéje korabeli zongora, cintányér és dob segítségével szólal meg. (A cikk alatti videón meghallgathatják az idei "slágerét".)A szentesi műszaki alakulat negyedévente tart egy-egy közművelődési délutánt a katonák és honvédelmi alkalmazottak részére. Ezeknek az egy – másfél órás alkalmaknak a célja, hogy ne csak ún. „katonás”, vagyis szakmai ismereteket szerezzenek, hanem ismerjék meg múltunkat és jelenünket, a nemzeti és egyetemes örökségeinket – adott tájékoztatást Antal László ezredes, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka. Hozzátette: a közművelődési délutánok témája általában egy-egy jeles naphoz kötődik, és ezek megtartására az alakulat külsős előadót kér fel. Ezúttal a Koszta József Múzeum számunkra is nagyon értékes és fontos kiállításait néztük meg, annál is inkább, mivel a műszaki ezred évek óta jó kapcsolatot ápol a múzeummal, annak munkatársaival.A végére hagyta a parancsnok a leglényegesebbet: „számunkra nagyon fontos a műszaki alakulat és a város lakossága közötti kapcsolat elmélyítése, és ehhez az is hozzásegít bennünket, hogy az ezredünk székhelyének történetét minél alaposabban megismerjük”. Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3558767260861072

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2020. február 19., szerda

A szentesi műszaki alakulat negyedévente tart egy-egy közművelődési délutánt a katonák és honvédelmi alkalmazottak részére. Ezeknek az egy – másfél órás alkalmaknak a célja, hogy ne csak ún. „katonás”, vagyis szakmai ismereteket szerezzenek, hanem ismerjék meg múltunkat és jelenünket, a nemzeti és egyetemes örökségeinket – adott tájékoztatást Antal László ezredes, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka.

Hozzátette: a közművelődési délutánok témája általában egy-egy jeles naphoz kötődik, és ezek megtartására az alakulat külsős előadót kér fel. Ezúttal a Koszta József Múzeum számunkra is nagyon értékes és fontos kiállításait néztük meg, annál is inkább, mivel a műszaki ezred évek óta jó kapcsolatot ápol a múzeummal, annak munkatársaival.

A végére hagyta a parancsnok a leglényegesebbet: „számunkra nagyon fontos a műszaki alakulat és a város lakossága közötti kapcsolat elmélyítése, és ehhez az is hozzásegít bennünket, hogy az ezredünk székhelyének történetét minél alaposabban megismerjük”.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3558767260861072

Vélemény, hozzászólás?