Hírek Kiemelt hírek Szentes

Műszakiak Napja 2022.

Az immár 27. alkalommal megrendezett műszakiak napja mindig is találkozóhelye volt a Magyar Honvédség műszakijainak, ahol a visszalátogató nyugállományú katonák révén találkozhat a múlt a jelennel, valamint a kilátogató fiataloknak köszönhetően a jövővel is. Az április 22-én megrendezett Műszakiak Napja 12. abban a sorban, mely közös volt a Rendőrség Napjával.
Ezúttal is programkavalkáddal találta magát szembe a látogató: a vendégeket az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi katonazenekara szórakoztatta, bemutatót tartottak – többek közt – az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, Honvéd Huszár Díszalegység lovas huszárjai, a tűzszerészek, a rendőrök, valamint a tűzoltók. Volt technikai, makett, airsoft és paintball bemutató, kitelepültek a toborzók, de a laktanya búvárkiképző bázisán is megállás nélkül zajlottak az események.
A programokat az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis JAS-39 Gripen vadászgépének, valamint az MH 86. Szolnok Helikopterbázis Mi-24-es harcihelikoptereinek áthúzása színesítette, amit önvédelmi bemutató, illetve az előzetesen nevezett csapatok által teljesített erőpróba, a „Vörös Bika” megmérettetés követett.
Videó – a Műszaki Nap háttere:

Vélemény, hozzászólás?