Kiemelt hírek Szentes

Művészek és művésztanoncok közös kiállítása

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében február 7-én, a Tokácsli Galériában nyílt meg a Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak és növendékeinek a kiállítása. A megjelenteket Varróné Szabó Ildikó, a kiállítás szervezője köszöntötte, majd Farkas Sándor miniszterhelyettes, térségi országgyűlési képviselője mondta el ünnepi gondolatait.

A honatya többek között beszélt a művésztanárok fontos küldetéséről: a tanítványaik személyiségének értékek mentén történő fejlesztésééről, a szentesi képzőművészeti hagyományok ápolásáról. Ez utóbbi kapcsán felvetette a Csontváry Kosztka Tivadar festői hagyományainak felvállalását, továbbá egy szentesi festőművész telep megalapozását.

Dr. Dobos András c. egyetemi docens megnyitójában szinten kitért a szentesi festők szellemi örökségére, azok megőrzésére. Egyrészt nagyon színvonalasnak ítélte meg a kiállító művésztanárok munkáit, másrészt felhívta a tárlatlátogatók figyelmét a Galéria kistermére, ahol a „művésztanoncok” alkotásai láthatók.

Kálmánné Szabó Erzsébet a művészeti iskola igazgatónője megköszönte az alkotóknak, a kiállítás létrehozóinak, a szülőknek a támogatást és reményét fejezte ki, hogy sokan megtekintik a most kiállított festményeket és szobrokat.

A kiállító művésztanárok: Olasz Attila, Bodó Vanessa, Kalmár Dorka, Cseh Lajos, Kalácska Beáta.

Kiállító tanítványok: Bartucz Anna, Baráth Enikő, Buleca Dorka, Deák Réka, Dömsödi Anna, Fekete Kamilla, Barát Borbála, Gila Minka, Gyerkó Anna, Horváth Dalma, Insperger Bársonyka Anna, Kis Tifani, Labát Vivien, László Bianka, Nyári Boglárka, Piti Alexandra Gréta, Siflis Kíra, Szabó Erik, Szilvási Zsanett, Szunyi Lilla.

A megnyitón közreműködött a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tanára Szunyogh Gabriella, és növendéke Rapos Tímea.

A tárlat március 2-ig tekinthető meg a Galéria nyitvatartási idejében.

Az alábbi videón egy rövid összefoglalót láthatnak a megnyitóról.

Szivárvány Művészeti Iskola tanári- és növendéki kiállítása

Művészek és művésztanoncok közös kiállítása(Videóval és képmelléklettel)A Szentesi Művelődési Központ szervezésében február 7-én, a Tokácsli Galériában nyílt meg a Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak és növendékeinek a kiállítása.A megjelenteket Varróné Szabó Ildikó, a kiállítás szervezője köszöntötte, majd Farkas Sándor miniszterhelyettes, térségi országgyűlési képviselője mondta el ünnepi gondolatait. Többek között beszélt a művésztanárok fontos küldetéséről: a tanítványaik személyiségének értékek mentén történő fejlesztésééről, a szentesi képzőművészeti hagyományok ápolásáról. Ez utóbbi kapcsán felvetette a Csontváry Kosztka Tivadar festői hagyományainak felvállalását, továbbá egy szentesi festőművész telep megalapozását.Dr. Dobos András c. egyetemi docens megnyitójában szinten kitért a szentesi festők szellemi örökségére, azok megőrzésére. Egyrészt nagyon színvonalasnak ítélte meg a kiállító művésztanárok munkáit, másrészt felhívta a tárlatlátogatók figyelmét a Galéria kistermére, ahol a „művésztanoncok” alkotásai láthatók.Kálmánné Szabó Erzsébet a művészeti iskola igazgatónője megköszönte az alkotóknak, a kiállítás létrehozóinak, a szülőknek a támogatást és reményét fejezte ki, hogy sokan megtekintik a most kiállított festményeket és szobrokat. A kiállító művésztanárok: Olasz Attila, Bodó Vanessa, Kalmár Dorka, Cseh Lajos, Kalácska Beáta.Kiállító tanítványok: Bartucz Anna, Baráth Enikő, Buleca Dorka, Deák Réka, Dömsödi Anna, Fekete Kamilla, Barát Borbála, Gila Minka, Gyerkó Anna, Horváth Dalma, Insperger Bársonyka Anna, Kis Tifani, Labát Vivien, László Bianka, Nyári Boglárka, Piti Alexandra Gréta, Siflis Kíra, Szabó Erik, Szilvási Zsanett, Szunyi Lilla. A megnyitón közreműködött a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tanára Szunyogh Gabriella, és növendéke Rapos Tímea.A tárlat március 2-ig tekinthető meg a Galéria nyitvatartási idejében.Képgaléria a megnyitóról:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2531927106878431Az alábbi videón egy rövid összefoglalót láthatnak a megnyitóról.

تم النشر بواسطة ‏‎Szentesi Gyors – hangos hírújság‎‏ في الخميس، ٧ فبراير ٢٠١٩

 

Vélemény, hozzászólás?