Kiemelt hírek Szentes

Művészeti táborok a Művészetek Házában

A Szivárvány Alapfokú Művészeti iskola az idén 5 művészeti tábort szervezett, mindet Szentesen a Művészetek Házában (a festő-táborozók Mártélyra is eljártak alkotni). Mindegyik tábor valamelyik képzőművészeti ágat „ölelte” magához: festészet, kézműves grafika, szobrászat, agyagozás, fafaragás.

Az utolsó tábor augusztus 6-10 között tartották, itt agyagozással, valamint nemezeléssel, festéssel, linómetszéssel foglalkoztak a táborlakók. Három csoportban három tanár foglalkozott a 6-15 éves gyermekekkel: Kálmánné Szabó Erzsébet, Kiss János és Gál Zsuzsanna.

Nagyon ügyesek, érdeklődőek a gyerekek, fiatal koruk ellenére elég bennük a kreativitás – mondta Kálmánné Szabó Erzsébet. Csak véletlenszerűen, de említette a 8 éves Kozák Vince, Lakatos Lara Brigitta, vagy Rickert Dávid és Zhao Zigian Olivér nevét.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

A Művészetek Háza alapítása óta, 13 éve szerveznek táborokat, nyaranta ötöt, mindig a felmerülő igények szerint jelölik ki az elérendő célokat. Ami közös a táborokban (így az idei utolsóban is): a képzőművészeti kreativitás fejlesztése, a környezeti tudatosságra nevelés és a közösségépítés.

Több olyan gyermek is van, aki az idén már három, sőt olyan is, aki négy táborba is eljött. Nagyon jó itt a hangulat, nagyon sokat lehet tanulni, mert mindent megmutatnak a tanárok – mondták ők.

Sokat nem tudtunk beszélgetni, mert minden tábor végén (így most is) egy közös kiállítást rendeznek a héten készült munkáikból, és még műsorral is kedveskednek egymásnak és szüleiknek – ezekre kellett készülniük.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?