Kiemelt hírek Szentes

Múzeumi és könyvtári együttműködésben – online ‘könyvolvasás’

Az országos múzeumi trendekhez igazodva, a járványhelyzetre tekintettel, a Koszta József Múzeum – együttműködve a Szentesi Városi Könyvtárral – online módon, a világhálón keresztül szeretné folytatni jelen helyzetben muzeológiai tevékenységét. Erről tájékoztatták a sajtó képviselőit április 16-án Szentesen, a Rózsa Gábor téren, illetve a Fridrich Fényírdában, ahol az előkészületek zajlanak.

Felnőtteknek, fiataloknak, gyermekeknek szóló helytörténeti műsort készít a Múzeum, amely 10 részes sorozatban, a közösségi médián keresztül ismerteti a helytörténeti szempontból nagy jelentőséggel bíró, városi közismert művész-személyiségek életútját, vagy olyan momentumokat világítanak meg a műsorral a közönség számára, amelyek eddig a személyiségekről kevéssé voltak ismertek.

A tájékoztatón jelenlévő Sallainé Gresó Klára, a könyvtár vezetője egyebek mellett arról beszélt: számukra is nagyon fontos a kezdeményezés, mert így egyik munkatársuk, Vágvölgyi Zoltán munkásságát is jobban megismerik a helyiek, másrészt további konkrét közös tevékenységen gondolkodnak az intézmények.

Vágvölgyi Zoltán elmondta, hogy a szentesi irodalmárok életét kutatva sikerült egy olyan anekdota-gyűjteményt összeállítani, amelyből megszületett a Szentesi anekdoták című könyv, és ebből készül most egy ”élő sorozat” a múzeummal közösen.

Az említett könyvből 10 anekdotát olvas fel Farkas László Róbert, a múzeum igazgatója (eredeti szakmáját tekintve okleveles színművész) – Szijj András rendezésében.

Forgatás – Koszta múzeum

Múzeumi és könyvtári együttműködésben – online 'könyvolvasás'(Képmelléklettel)Az országos múzeumi trendekhez igazodva, a járványhelyzetre tekintettel, a Koszta József Múzeum – együttműködve a Szentesi Városi Könyvtárral – online módon, a világhálón keresztül szeretné folytatni jelen helyzetben muzeológiai tevékenységét. Erről tájékoztatták a sajtó képviselőit április 16-án Szentesen, a Rózsa Gábor téren, illetve a Fridrich Fényírdában, ahol az előkészületek zajlanak. Felnőtteknek, fiataloknak, gyermekeknek szóló helytörténeti műsort készít a Múzeum, amely 10 részes sorozatban, a közösségi médián keresztül ismerteti a helytörténeti szempontból nagy jelentőséggel bíró, városi közismert művész-személyiségek életútját, vagy olyan momentumokat világítanak meg a műsorral a közönség számára, amelyek eddig a személyiségekről kevéssé voltak ismertek. A tájékoztatón jelenlévő Sallainé Gresó Klára, a könyvtár vezetője egyebek mellett arról beszélt: számukra is nagyon fontos a kezdeményezés, mert így egyik munkatársuk, Vágvölgyi Zoltán munkásságát is jobban megismerik a helyiek, másrészt további konkrét közös tevékenységen gondolkodnak az intézmények. Vágvölgyi Zoltán elmondta, hogy a szentesi irodalmárok életét kutatva sikerült egy olyan anekdota-gyűjteményt összeállítani, amelyből megszületett a Szentesi anekdoták című könyv, és ebből készül most egy ”élő sorozat” a múzeummal közösen.Az említett könyvből 10 anekdotát olvas fel Farkas László Róbert, a múzeum igazgatója (eredeti szakmáját tekintve okleveles színművész) – Szijj András rendezésében.Az sorozat első részét ápirlis 20-án az esti órákban láthatják a múzeum közösség oldalán. Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3745908568813606A cikk alatti videó forgatás közben készült.

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2020. április 16., csütörtök

Az sorozat első részét április 20-án az esti órákban láthatják a múzeum közösség oldalán.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3745908568813606

Vélemény, hozzászólás?