Kiemelt hírek Szentes

Múzeumpedagógiai élményműhely nyílt a múzeumban

A Koszta József Múzeumban Beke Mari művészet-és múzeumpedagógus vezetésével múzeumpedagógiai csoport jött létre, akik a tanév során interaktív műhely-foglalkozásokat tartanak a bejelentkező általános- és középiskolás csoportoknak.

Ennek az egyedi, és több éve kidolgozott, megalapozott oktatási sorozatnak az első állomásaként szeptember 26-án a Kiss Bálint Református Általános Iskola 5. osztályos tanulói vették birtokukba a napokban kialakított múzeumpedagógiai látványtárt és műhelyt.

A programsorozat alcíme: “Őskortól Leonardóig”, ennek megfelelően ezúttal az őskor „szobrászatával” foglalkoztak. A „kihelyezett tanítási órán” Beke Mari, BonisBona díjas nemzeti tehetséggondozó tanár, a múzeum munkatársa beszélgetett (igen) a gyerekekkel a történelmi korról, az akkori kultúráról, bemutatott néhány korabeli ’szobor’ másolatát (köztük gyerekmunkákat), majd az előre elkészített agyaggal dolgozva mindenki elkészíthette saját maga alkotását.

Munka közben:

https://www.facebook.com/lajos.karpati.3958/videos/167938334121208/?t=46

A foglalkozással nyílt meg az intézmény 2018/2019-es múzeumpedagógiai éve. Idei újdonság, hogy a “művészettörténet éve” elnevezésű tanévre elkészült egy látványtár, amelyben az egyetem kultúra tárgyi dokumentumaiból láthatnak a diákok válogatást, találhatók egzotikus- egyedi alkotások is, és természetesen egy hosszú polcon a magyar népi kultúra tárgyai is helyet kaptak.

A múzeumpedagógiai csoport vezetője, Beke Mari elmondta, hogy a Kiss Bálint Református Általános Iskolával és a Koszta József Általános Iskolával már kialakult a rendszeres együttműködés, ennek kiépítése folyamatban van a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolával, de más intézmények is jelezték ebbéli szándékukat.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?