Kiemelt hírek Szentes

Nagy a „nyüzsgés” a Madármentő Állomáson

A Hortobágyi Madárkórház Alapítvány Szentesi Állomásán nincs nyári szünet, sőt az iskolai vakáció idején még népszerűbbek azok a szolgáltatások, amiket az intézmény nyújt az érdeklődőknek.

A nyári szünet idején az állomás is szervez nyári táborokat, plusz még fogadja az iskolákban táborozó gyermekeket is. Június 18-án 45 gyermek  látogatott el a Szentesi Madármentő Állomásra.

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskolából egy kisebb csoport, többen pedig a Szentesi Koszta József Általános Iskolából. Az utóbbi intézményben egy környezetvédelmi- természetismereti- és újrahasznosítási tábort szerveztek a 4. évfolyamosoknak, hogy a témákban erőteljes szemléletformálást érjenek el.

 

 

 

Kondorosi Kriszta tanítónő vezetésével (Tóth Csenge önkéntes, segítségével) az Oktatási Hivatal által kiírt pályázat keretében tanulnak, dolgoznak, kikapcsolódnak a táborlakók. Ez utóbbit szolgálta ez a „kirándulás” az állomásra, ahol Nagy Tímeától, az intézmény vezetőjétől  megtudhatták, hogy az elmúlt napokban is több madár került az állomásra, és azokkal hogy foglalkoznak, a mihamarabbi gyógyulásuk érdekében.

Ezt követően Fekete Zoltán, a Koszta iskola földrajz-biológia szakos tanára tartott előadást. Ennek elején egyik tanítványát, Bihari Dánielt könyvvel köszöntötte, mert az iskolán belül is nagyon sokat tett a madárvilág megismertetéséért, a madarak mentéséért.

Egyébként ezen a héten közel 110 gyermek látogat el  a Szentesi Madármentő Állomásra.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?