Kiemelt hírek Szentes

Nagy hírű iskola – elismerésre méltó diákjai

Az alapításának 160. évfordulóját nemrég ünneplő Horváth Mihály Gimnázium június második hétvégéjén a hagyományaikat megtartva, de a járványügyi helyzet által teremtett körülményekhez igazodva rendezte meg a 2019/2020 tanév végi ballagást.

Tóth Tamás, az intézmény igazgatója elmondta, hogy ez a tanév minden eddigitől különbözött, számukra mégis fontos volt, hogy idén is megrendezzék a ballagást. Összesen 5 végzős osztályuk volt, és 113 diák vehetett egy megható és emlékezetes, végső búcsút az iskolától.

 

A gimnázium régi hagyománya, hogy a tehetséges, szorgalmas, valamilyen területen kitűnő diákjainak a munkáját külön is elismeri, így volt ez ezen a különlegesnek is mondható rendezvényen is. Szerencsére (vagy sajnos) nehéz helyzetben volt az intézmény vezetése, hiszen sok ilyen tanulójuk van – tette hozzá az iskola igazgatója.

A gimnázium 160 éves évfordulója alkalmából, 2019-ben alapított Horváth Mihály-díjat az idén Vigh Martin (12.C) kapta, aki négy éven át a tanulmányi munkában kiemelkedően teljesített, megyei illetve országos versenyeken elért helyezéseivel öregbítette intézmények jó hírét, magatartása, munkafegyelme, szorgalma az iskolában töltött évek alatt mindig példaértékű volt.

 

A nevelőtestület döntése alapján „Iskolánkért” elismerő oklevélben négyen részesültek, azok a végzős tanulók, akik a gimnáziumi éveik alatt mindvégig kiváló tanulmányi eredményt értek el.
Az idei tanévben az alábbi diákok vehették át ezt a díjat: Kiss Dorina 12.d, Molnár Gabriella 12.b, Urbancsok Evelin 12.b, Vass Vivien 12.b.

(Fotók: Ráfi D.)

Vélemény, hozzászólás?