Kiemelt hírek Szentes

Nagy sikere lett a szentesi pedagógusok egyedülálló módszerének

A Zenetanárok Társasága rendezésében november 6-án szakmai napot tartottak a Józsefvárosi Zeneiskola Dísztermében, ahol a sajátos nevelési igényű gyermekek oktatása és fejlesztése volt a téma. A szervezők Kocsis Györgyit, a szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tanszakvezető tanárát és Misku Mártonné Farkas Szilviát, a Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szentesi tagintézményének gyógypedagógusát kérték fel, hogy ismertessék az általuk kidolgozott módszertant, ami közvetlenül az említett témakörbe vág.
A két pedagógus több hónapon keresztül összedolgozott, a saját munkaterületükön szerzett ismereteiket, tapasztalataikat egyeztették, gyakorlati tevekénységüket összehangolták, és egy új módszer kerekedett ki munkájuk nyomán.
Gyakorlatilag arról van szó, hogy elsősorban azokon a gyerekeken próbálnak segíteni, akiknek valamilyen szempontból nehezen megy a tanulás, jelen esetben a szolfézstanulás, módszerükkel az ő ismeretszerzésüket könnyítik meg. (Persze így azoknak is jobban megy a feladatok elsajátítása, akik amúgy nem szorulnának rá a sajátos módszerekre.)
Egyebek mellett kidolgozták az órai munka speciális elméleti és gyakorlati feladatait, minden második órán a két pedagógus együtt foglalkozik a tanítványokkal.
Visszatérve az írás elejére: a budapesti szakmai napon megtartott előadásuk nagy érdeklődés mellett zajlott, a résztvevő szakemberek reagálásai alapján kijelenthetjük, hogy sikeres volt a fogadtatás.
A beszélgetés elkészítésével nem a módszer teljes körű bemutatására, hanem a két pedagógus, valamint az általuk kidolgozott módszer népszerűsítésére vállalkoztunk.

Vélemény, hozzászólás?