Kiemelt hírek Szentes

Nagy volt az idegenforgalom az ünnepi gasztro piacon

Az augusztusi szentesi Gasztro Piacot augusztus 18- tartották meg és ez alkalmat adott arra is, hogy megünnepeljék államalapításunk ünnepét. Erről Farkas Sándor, agrárminiszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője emlékezett meg, majd felszelte az Új kenyeret. Természetesen végig látogatta a standokat, sok helyen nem csak kedvesen fogadták, de meg is kínálták termékeikkel.

Farkas Sándort Kovács Ivánné, népi iparművész standja előtt kérdeztük meg:

 

A piacon Virágos Kis Csaba a közelgő ünnephez kapcsolódva a Piac ideje alatt igazi kovászos kenyeret sütött kemencéjében, amit meg is lehetett vásárolni.

A piac „séfjének” “Közös bográcsában” most is finom magyaros ételeket készített (marhalábszár- és birkapörkölt, töltött káposzta), hozzá a Gólyás Borház a legkiválóbb borokat és kézműves söröket ajánlotta. A jó étel és ital mellé kellemes kikapcsolódás jelentett a Piac látogatóinak Keller Teri helyi festő kiállításának megtekintése.

Finom sajtokat, zöldségeket, lekvárokat, és még sok-sok finomságot lehetett vásárolni a termelőktől, sőt még több kézműves eljött a nyár utolsó gasztro piacára.

Amit még meg kell említeni: sok külföldivel és vidékivel lehetett találkozni, beszélgetni  a piacon.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?