Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Nagycsaládos adventi készülődés

A Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete talán az egyik legaktívabb civil szervezet a városban. Rendszeresen szerveznek programokat nemcsak tagjaik számára, hanem szívesen látják a csongrádiak apraja-nagyját is. Idén egy pályázatnak köszönhetően már a többedik nagyszabású rendezvénnyel készültek, most adventhez kapcsolódó kézműves délutánnal, amelyhez játszóház és mozizás is tartozott.

navigate_before
navigate_next

Kora délután már megtelt a Művelődési Központ és Városi Galéria emeleti nagyterme, nagycsaládos önkéntesek segítségével tanulhattak szülők és gyerekek különböző kézműves technikákat. Lehetett gipszformákat festeni, harangot, angyalkát készíteni, vasalható gyöngyökből díszeket készíteni, fenyőtobozból mécsestartót alkotni, mézeskalácsot festeni, vagy éppen csigatésztát sodorni, az ünnepi asztalra pedig meg lehetett tanulni, hogyan kell különleges szalvétacsodákat hajtogatni.

A résztvevőket műsor is szórakoztatta: gyerekek vették birtokba a színpadot, a Dalma Dance kis táncosai ropták először, majd a Széchenyi utcai Gézengúz Óvoda apróságainak karácsonyi mazsorett-produkciója melengette a szíveket. Uzsonnával is várták a vendégeket a nagycsaládosok, majd a legkisebbeknek játszóház, a nagyobbaknak pedig filmvetítés zárta a napot.

Vélemény, hozzászólás?