Kiemelt hírek Szentes

Nagyon időszerű téma – folytatni kellene

Szentesen, az Ifjúsági Házban -a Keresztény pedagógus Társaság szentesi csoportja szervezésében – április 30-án „Hová tűntek a férfiak, férfi- és apaszerep a társadalomban” – címmel Szakács Gergely Attila lelkipásztor tartott előadást.

Az előadó már 15 éve szolgál a pápai egyházközségben, ahol nagyon sokoldalú lelkészi tevékenységet folytat, így a tapasztalatai is sokrétűek.

A gyülekezetben különféle felnőtt és ifjúsági csoportokat vezet, melyek között van bibliakör és felekezetközi gyászfeldolgozó csoport is. A jegyesek számára párkapcsolati-önismereti jegyes hétvégét vezet.
A lelki gondozói szak elvégzése után alakítottak egy szupervíziós csoportot, havi rendszerességgel találkoznak, segítenek egymás szakmai és személyes kérdéseiben. Ezen kívül rendszeresen publikál.

Ennek megfelelően vallási és világi oldalról is megközelítette a témát. Többek között szóba került a fiúból érett férfivá válás néhány ’torzulása’, a hit szerepe a férfi életében, az apaszerep jelentősége a családban ezen belül a fiúgyermek életében.

A hallgatóság közül abban szinte mindenki egyetértett, hogy a felvetett téma nagyon fontos kérdés. Továbbá abban is, hogy a fiúknál, férfiaknál nagyobb felelősség tudatra volna szükség.

Vélemény, hozzászólás?