Hírek Kiemelt hírek Szentes

Nagyszerű elismerések a „Zsoldos” két diákjának

Budapesten, a Stefánia Palotában (Honvéd Kulturális Központban) november 10-én vehették át az idei ösztöndíjasok a Lippai Balázs Esélyegyenlőséget Elősegítő, valamint a Béri Balogh Ádám Középiskolai Ösztöndíjat, ahol két szentesi fiatalt is nagy megtiszteltetés ért.

Az ünnepségen Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes köszöntötte a diákokat. Mint fogalmazott, a tárca és a haderő vezetése tisztában van vele: a hivatásos és az önkéntes tartalékos állomány bővítésének is a kiválóan képzett fiatalok jelentik a garanciáját, a két ösztöndíj is elsősorban a katonai pálya vonzóvá tételét szolgálja

A 2003 óta létező Lippai Balázs Esélyegyenlőséget Elősegítő Ösztöndíj a tehetséges, de hátrányos helyzetű fiatalok esélyeit kívánja javítani. Ezt nyerte el Borsi Milán Máté, a HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 11. K. osztályos diákja. (Az ösztöndíjakat 2014-től félévenként tíz fő részére ítélik meg.)

A 2011-ben létrehozott Béri Balogh Ádám Középiskolai Ösztöndíjat olyan pályázók nyerhetik el, akik felvették a katonai alapismeretek tantárgyat, magaviseletük pedig példás. Ebben az elismerésben részesült Tóth Rebeka, a „Zsoldos” 11. K. osztályos tanulója.

Az elismerésekkel a tanév folyamán rendszeres anyagi juttatás jár, valamint kaptak Elismerő Oklevelet, egy igen értékes történelmi jellegű könyvet és egy medaliont.

Az ünnepségre elkísérte diákjait Pintér Etelka, az intézmény igazgatónője  is.

Még aznap visszamentek az iskolájukba, ahol a tantestület tapssal fogadta a diákokat és az örömhírt.

 

 

A tanulókkal és az osztályfőnökükkel, Madácsi Ágotával az elismerések átvétele után néhány órával beszélgettünk:

 

A képek már az iskolában készültek:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?