Kiemelt hírek Szentes

Nagytakarítás a múzeumban

Elismerem, egy kicsit túlzó a címválasztás, de a lényeget (is) magába foglalja. A Koszta József Múzeum elhatározta, és szeptember 15-én meg is valósította az őszi nagytakarítást Péter Pál Polgárház kiállítóhely udvarán.

Farkas László Róbert, az intézmény nemrégiben kinevezett igazgatója elmondta, hogy rendbe kívánják tenni a kertet, szeretnénk újjá varázsolni a Polgárház belső környezetét, ugyanis új tartalmat és lelkületet kívánnak adni a múzeumi kiállítóhelynek. Például azt, hogy az udvart is jobban és tartalmasabban kihasználják elképzeléseik valóra váltására. Néhány, még nem szívesen közreadandó terveit már elmondta, de még tovább gondolkoznak azok kidolgozásán.

A kerti munkákra sokan jelentkeztek (18-an), a múzeum munkatársain kívül a Bartha János Kertészeti Szakközépiskola önkéntes diákjai, vagy Sipos Antal önkormányzati képviselő, aki szakmájánál fogva irányította a kertrendezést.

A betervezett munkákkal nagyjából végeztek, de még folytatni fogják, hiszen a helyi önkormányzat jóvoltából (akik kertészeti eszközökkel járultak a rendezvény sikeréhez) rózsatöveket ültetnek majd a kertbe.

navigate_before
navigate_next

Újszerű, több szempontból is hasznos és példát adó kezdeményezésnek lehettünk tanúi a polgárházban.

Vélemény, hozzászólás?