Kék hírek Kiemelt hírek Térség

Napi két ittas vezető megyénkben…

A Csongrád-Csanád megyei rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya a városi kapitányságokkal együttműködve 2020. június 13-a és július 13-a között a megye egész területén több helyen szervezett közúti ellenőrzést, ahol az ittas vezetőket is igyekeztek kiszűrni. A négy hét alatt több mint hatvan esetben mutatott pozitív értéket az alkoholszonda. A legtöbb esetet Szegeden és Hódmezővásárhelyen regisztrálták az egyenruhások.

Július 13-án Szegeden megtartott “finn módszeres ellenőrzés” során csaknem 800 sofőrt szondáztattak meg a rendőrök, közülük három esetben bizonyosodott be, hogy vezetés előtt alkoholt fogyasztottak. Két sofőr ellen közigazgatási eljárás, egy ellen büntetőeljárás indult.

A „finn módszer” lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon az egyenruhások minden áthaladó járművet megállítanak, és alkoholszondás ellenőrzést végeznek a sofőrökkel szemben. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják, és vele szemben eljárást kezdeményeznek.

Nem szabad elfelejteni, hogy az ittas járművezető olyan mint az időzített bomba! Az ilyen járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik! Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva vesznek részt a közúti közlekedésben.

“…hogy mindenki hazaérjen!”

(Police.hu)

Vélemény, hozzászólás?