Kiemelt hírek Szentes

Napjainkban is nagy szükség van emberségre – imahét

Szentesen, az Ökumenikus Imahét hatodik napján, január 24-én az Evangélikus templomban csendesedtek el és imádkoztak együtt evangélikus, református, római katolikus, valamint görög-katolikus hívek és lelkipásztorok – Veres Ravai Réka evangélikus lelkész vezetésével.

A meghallgatott apostoli és evangéliumi szakaszok után a nap mottójához (Vendégszeretet: a nem mindennapi emberség bemutatása) igazodó prédikációban tanította a híveket Fehér Csaba református lelkipásztor. Az igehirdetés során a témához kapcsolódva sok igazságot, tanítást ismerhettek meg, mélyíthettek el a jelenlévők.

A mához szóló tanulságként az idézett Biblia történetből az emberség egyik legpregnánsabb példáját (is) kiemelte a lelkész: még a barbárok is mély megértéssel, odaadó segítségnyújtással fogadták a Málta szigeténél hajótörést szenvedett keresztényeket.

Továbbá: keresztényként arra hívattunk, hogy álljunk elő a hitben, és azokat is érjük el Isten mindenre kiterjedő szeretetével, akiket nehezen tudunk szeretni. Az evangélium azt tanítja, hogy amikor a bajban lévő emberekről gondoskodunk, Krisztus iránt tanúsítunk szeretetet (vö. Mt 25,40).

Az egységet szorgalmazó imádságokban dr. Gruber László római katolikus plébános, Gilicze András református lelkipásztor, Vajas Petra református exmisszus és Veres Ravai Csaba evangélikus lelkész szolgált.

A résztvevőket a szertartás végén Fehér Csaba református lelkipásztor áldásban részesítette.

Zenei szolgálatot Nagy János orgonaművész nyújtott ezen az alkalmon; a megbékélés jeleként szeretettel köszöntötték egymást a hívek testvéri kézfogással.

Az alkalom végén a templom gyülekezeti termében vendégségre várták a különböző felekezetű hívőket.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3476252469112552

Vélemény, hozzászólás?