Hírek Kiemelt hírek Programajánló Szentes

Napokon belül startol a Szentes KultFESZT!

Egy hónapos kulturális fesztivállal indítja idei Zene-Világ-Zene Graffiti-sorozatát a szentesi Hangversenyközpont. A szeptember 18. és október 16. között megvalósuló eseményen többek között koncertekkel, író-olvasó találkozókkal, zenetörténeti előadásokkal, és egy nagyszabású, Szentes 30 éves könnyűzenei múltját felidéző kiállítással várják az érdeklődőket a szervezők.
Néhány nap múlva, szeptember 18-án koradélután a ’Szentes Rock ’N’ Roll 1991- 2021’ című kiállítás megnyitójával veszi kezdetét az egyhónapos könnyűzenei utazás.
A város rocktörténetét megidéző tárlat Arató Mátyás ötletéből valósul meg.
– Tavaly tavasszal találtam meg otthon egy dossziét, amibe több, a ’90-es évek elejéről származó koncertplakátot raktam el. Gondoltam majd jövőre megosztom a Facebookon, mint egy 30 éves visszatekintést – kezdi Matyi. – Később mégis arra jutottam, érdekesebb lehet, ha egy méltóbb ünnepet szervezünk ennek a jeles évfordulónak. Az ötletemet felvetettem a Hangversenyközpont vezetőjének, Kertész Ákosnak, majd közösen kitaláltuk, hogy ezt a 30 évet egy kiállítás és egy a köré felépített programsorozat formájában tesszük emlékezetessé – teszi hozzá az ötletgazda.
Lehet, hogy egy kép erről: téglafal és , szöveg, amely így szól: „SZENTES ROCK&ROLL 1991-2021 SZENTES TOKÁCSLI GALÉRIA 2021 SZEPT. 18 OKT. 16 KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ: szeptember 18 szombat/ 15 óra”
A Szentes zenei életének sokszínűségét megörökítő kiállítás megnyitóját a Korai Electric koncertje zárja, ám a tárlat továbbra is megtekinthető lesz a Tokácsli Galériában egészen október 16-ig. Persze itt még koránt sincs vége a felhozatalnak, hiszen a Szentes KultFESZT bőven tartogat még ígéretes programokat.
Lehet, hogy egy kép erről: szöveg
A zenei eseményeket a Másnapos Műhely Illés, valamint Víg Mihály Cseh Tamás-estje erősíti majd, de Szakcsi Lakatos Béla is újra Szentesre látogat. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész zeneszerző és érdemes művész a Hangversenyközpontban ad koncertet.
Az ismeretterjesztő programokat a Dr. Rockként is ismert Pleskonics András rocktörténeti előadása nyitja majd, de vendég lesz Cserna-Szabó András, József Attila-díjas író és Dudich Ákos író, rockújságíró is, akik legújabb műveikről mesélnek a közönségnek.
Beszélgetőpartnerük Sebők Tamás blogger lesz.
A programokra a belépés a mindenkori járványügyi szabályoknak megfelelően történik.

Vélemény, hozzászólás?