Kiemelt hírek Sport Szentes

Naptejre nem volt szükség, de birkózó tudásra igen.

Ha nem is kánikulában, de elindult a strandszezon a birkózóknál: az országos bajnoki (OB) sorozat első állomását július 18-án Esztergom-Kertvárosban, az Öböl Music Beachen rendezték az U14-es, az U18-as és a felnőtt korosztály számára.

A 2000-es évek elején hivatalos szakággá vált strandbirkózás, és mint ismert, bekerült a 2022-es és a 2026-os ifjúsági olimpia műsorába, a nemzetközi szándék szerint a 2024-es párizsi ötkarikás játékok bemutató programjában is részt vehet.

Az idei OB-premieren számos hazai klasszis, sok válogatott versenyző „kirándult át” a szőnyegről a homokra. A dr. Papp László Birkózó Sportegyesületet négy versenyző képviselte a népes mezőnyben.

Cseh Balázs az U14-es korosztályban nem talált legyőzőre – így megszerezte a bajnoki címet!
Kuczora Attila és Kucsora Márk jól tartották magukat a nagy létszámú mezőnyben, és kevéssel lemaradva a pontszerző helyről a 7. illetve a 8. helyen végeztek.

Talán a legnehezebb dolga Vajda Szebasztiánnak volt, akinek súlycsoportjában igazi klasszis birkózók is neveztek – de hát ő is az 🙂.
Szebi egy világbajnoki bronzérmest legyőzve jutott az érem közelébe, végül a negyedik helyet szerezte meg. Elmondása szerint: „a sok futás miatt nagyon jó a kondim.”

Hát ezért a mondatért járunk a ligetbe futni….

Következő állomás Balatonfüred.

Vélemény, hozzászólás?