Kiemelt hírek Szentes

NATO-val kapcsolatos konferencia Szentesen

Szentesen, a Damjanich laktanyában október 4-én rendezték meg a ’NATO az iskolatáskában’ rendezvénysorozat második konferenciáját. Ez egy középiskolás történelemtanároknak szóló előadássorozat, melyen neves előadók mondják el gondolataikat az adott témában. A megjelenteket Antal László ezredes, a házigazda MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki ezred parancsnoka köszöntötte.

A megnyitó előadást Prof. Dr. Padányi József mk. vezérőrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos rektorhelyettese tartotta. Többek között arra is kitért, hogy nagy fontossággal bír, hogy a konferencián részt vevő tanárok,  középiskolásdiákok egy ilyen emblematikus térben, és neves szakemberektől szerezhetnek információkat a NATO, a Magyar Honvédség értékeiről, eredményeiről és a honvédtiszti utánpótlás képzési formáiról.

Dr. Tálas Péter, a Stratégiai Védelmi Kutatóintézet vezetője NATO szerepéről, jelentőségéről beszélt. Szólt arról is, hogy minél több fiatalt kell megnyerni  a honvédelem ügyének, minél szélesebb körben kell megszólítani a fiatalabb generációk tagjait, akik a jövőben kellő szakmai tudással felvértezve erősíthetik a Magyar Honvédséget, ezen keresztül  a NATO-t.

Szerkesztőségünk azt kérdezte a professzortól, hogy az ügyben mit tehetnek a középiskolai tanárok?

 

Kovács István vezérőrnagy, aez egykori szentesi műszaki dandár parancsnoka NATO missziós tevékenységével összefüggő gyakorlati tapasztalatait osztotta meg  a jelenlévőkkel, hiszen vezetése alatt sok missziós feladatot kapott, és teljesített. Sajner Gyula, a Honvédség és Társadalombaráti Kör Székesfehérvár Felügyelő Bizottság elnöke a fiatalok számára biztosított programjaikról beszélt.

A konferencián a fiatalok körében eddig kifejtett honvédelmi nevelőmunka egyes konkrét elemeivel ismerkedtek meg  a résztvevők.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?