Kiemelt hírek Szentes

„Ne egynapos város legyen Szentes”

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület november 28-án a Szecessziós Házban rendezte meg a III. Turisztikai Konferenciát. A vártnál kevesebb szakember jött el a megbeszélésre, de a jelenlévők igyekeztek felszínre hozni azokat a gondokat, amik a helyi idegenforgalom fejlődését nem segítik.

Szirbik Imre polgármester összefoglalta a város idegenforgalmának, az utóbbi néhány évben elért eredményeit, ezen időszak alatt szerzett tapasztalatait. A város vezetője ezután röviden vázolta a jelenleg is zajló beruházásokat és fejlesztéseket, amelyek mind az itt élők, mind pedig a város vendégeinek kényelmét szolgálják majd. Kitért a felújítás előtt álló színház kivitelezőjének napokban történő eldöntésére, a Kisfaludy (idegenforgalmi) programhoz kapcsolható szállásfejlesztésekre.

Szakmai-elméleti kérdésként felvetette: hogy lehetne egész napos programot kínálni, vagy, hogyan lehetne több napra itt tartani a turistákat? „Ne egynapos város legyen Szentes” – mondta.

A továbbiakban Bogdán Tamás, a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület elnöke, Mihály Mariann, a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület menedzsere beszélt a Szarvas idegenforgalmának megalapozásáról, fejlesztéséről, konkrét eredményeikről, gondjaiktól.

A két békés megyei szakember, kiegészülve Szirbik Imre polgármesterrel és Matkócsik Pállal, a Szentesi Vendégszeretet Egyesület elnökével pódiumbeszélgetés keretében válaszolt a résztvevők által felmerült kérdésekre, javaslatokra, ötletekre.

Ennek során többek között szó volt a városon belüli és a települések közötti együttműködés fokozásáról; a programok összehangolásáról; a tanácskozáson megjelent (és nem megjelent) szakemberek összefogásáról; az „alulról” kezdeményezett szervezet kialakításának szükségességéről, egyes újabb program lehetőségekről, a szállásadók gondjairól.

A konferencián, tekerőlanton közreműködött Balla Tibor Balla Tibor népzenész, a Népművészet Mestere.

 

 

Vélemény, hozzászólás?