Hírek Kiemelt hírek Szentes

Négy év termése – egy kiállításon

A Szentesi Művelődési Központ november 26-án, a Tokácsli Galériában rendezte meg dr. Sallai Dániel amatőr festőművész „Úton” című kiállítását.
A tárlatot Lantos József festőművész nyitotta meg. Találkozásuk egy festő táborban történt, és már akkor felfigyelt Sallai Dániel sebészorvos tehetségére, és talán ő is hozzájárult ahhoz, hogy elindult a festőművészi útján. Az eltelt négy év munkája a kiállításon látható mintegy 70 festmény, ezért is ölelnek fel sokféle témát a művek.
A festmények színvilága is nagyon gazdag, talán még nem letisztultak a festő ezzel összefüggő elképzelései, viszont a színek nagyon jó harmóniában vannak a festmények témáival.
„Egy kép akkor igazán jó, ha nem mennek el mellette szó nélkül a nézők” – mondta Lantos József. A kiállított képek szinte mindegyike hordoz üzenetet, kivált egy gondolatot, ezeket osszák meg az alkotóval – tette hozzá.
Szabó Zoltán Ferenc Szentes polgármestere köszöntötte az alkotót. Nagyra értékelte azt a kezdeményezését, hogy az egyik kollégája tragédiája kapcsán (egyik festménye jótékonysági akciójával) anyagilag és erkölcsileg is támogatta annak családját.
Mivel az egészségügyben dolgozik az amatőr festőművész, így megköszönte neki (rajta keresztül az egészségügyben dolgozóknak) a Covid járvány során mutatott, fáradtságot nem ismerő, áldozatos munkáját. Talán nem véletlen, hogy a galéria kis termében szinte csak egészségügyi kollégáit ábrázoló festményeket láthatunk – mondta.
Gratulált az alkotónak, és további sok festményt elkészültét várja, hiszen az élményt nyújt alkotójának és a nézőknek is.
A megnyitón közreműködött Szabó Zsófia, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola oboa tanszakos növendéke, illetve Bódi Gabriella, a művészeti iskola tanára kísérte zongorán.
A kiállítás megtekinthető december 18-ig, keddtől péntekig 9.00-13.00-ig, illetve 15.00-17.00-ig, szombaton 9.00-13.00 óráig.
Gratulálunk a kiállítónak!
Képgaléria:

Vélemény, hozzászólás?