Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Négy gyertya ég a koszorún

Az utolsó gyertyát is meggyújtották Csongrád adventi koszorúján. Topsi Bálint plébános mondta el ünnepi gondolatait, majd a betlehemi lánggal életre keltette a szeretet gyertyáját is. A várakozás örömét a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola diákjainak műsora emelte.

navigate_before
navigate_next

Szükségünk van a hitre, reményre, örömre, de azt tapasztaljuk, hogy az embernek leginkább a szeretetre van szüksége – kezdte karácsonyi gondolatait Topsi Bálint plébános. Jó lenne, ha átéreznénk azt a szeretet, amelyre vágyunk – nemcsak ilyenkor karácsonykor, hanem – életünk minden napján. tegyünk annak érdekében, hogy a szeretetet megtapasztaltassuk másokkal is. A szeretet egyenletes melegében minden benne van: a bizalom, a remény, a biztonságérzet. Ahhoz, hogy érezzük, elsősorban adnunk kell, és vissza kell térnünk a szeretet forrásához, a Jóistenhez – mondta a plébános. Karácsonykor találkozunk Jézussal, átéljük az isteni szeretetet.

A betlehemi láng egy hete érkezett meg Csongrádra, a cserkészek most is elhozták az ünnepségre, hogy erről gyújtsák meg a negyedik gyertyát.

A hagyományoknak megfelelően az utolsó gyertyagyújtásra a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola 4. osztályosai készültek műsorral, felkészítő tanáraik: Szepesiné Gulyás Julianna és Szivák Ágnes.

Vélemény, hozzászólás?