Kiemelt hírek Sport Szentes

Négy országos csúcsot úsztak a szentesi úszók

A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club, a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége és a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. január 18-án a dr. Rébeli Szabó József Városi Sportuszodában rendezte meg az V. Hosszútávú Országos Szenior Úszóbajnokságot és Összetett Sprintversenyt.

A szervezők ezzel az évindító Nemzetközi Szenior Úszóversennyel (is) méltón emlékeztek a magyar szenior úszás 50. évére. A versenyt Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere nyitotta meg, és üdvözölte a mintegy 300 (!) szenior úszót, valamint sportszerű viadalt kívánt.

A verseny elején a tavalyi év legjobb egyéni- és egyesületi teljesítményeket ismerték el: oklevelet és serleget adott át Szabó Zoltán Ferenc és Miklós Attila, a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetségének alelnöke.

Az összetett csapat pontversenyben:
I. Debrecen
II. Törökbálint
III. Szentesi Delfin ESC

Összetett egyéni pontverseny:
Férfiak:
I. Tóth Csaba
II. Csikány József
III. Cseh Imre

Nők:
I. dr. Flóra-Orosz Katalin
II. Felföldi Viktória
III. Csikány Csilla

A nap folyamán délelőtt az 1500 méteres számokat, délután a sprint és a váltószámokat rendezték meg.

A versenyen 8 egyéni- és 4 váltó Országos Csúcs született. Ez utóbbiból hármat szentesi csapat úszott. Továbbá még elfogadás alatt van László Márk (Szentesi Delfin ESC) 100 méteres hátúszásban elért csúcs-eredménye, a 4×100 méteres férfi vegyesváltó első tagjaként.

A magyar szenior úszás 50. évének emlékére azok, akik 50 méteren minden úszásnemben indultak és teljesítették a távot, emlékérmet kaptak – a helyezésüktől függetlenül.

A nem hivatalos részletes eredmények:
https://cdn.fbsbx.com/…/82…/eredm%C3%A9nylista-teljes-1.rtf…

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3460317250706074

Vélemény, hozzászólás?