Kiemelt hírek Szentes

Negyedik nap az Ökumenikus Imahéten

Szentesen, a Krisztus-hívők egységéért folytatott imahét negyedik napján a Jézus Szíve templom volt a házigazda. Zsadányi József plébános az ökumenizmus fontosságáról beszélt. Igét Veres-Ravai Réka evangélikus lelkész hirdetett.

Az istentisztelet bibliai gondolata a „Ne félj, csak higgy!” volt.

Az imahétre választott történet úgy kezdődik, hogy Pált fogolyként Rómába viszik (ApCsel 27,1). A hajó utasai kiszolgáltatottak a tenger erejének és a rájuk zúduló hatalmas viharnak. A vihar közepette Pál bátorítása és reménysége ellentmond útitársai félelmének és kétségbeesésének. Közös elhívásunk, hogy Jézus Krisztus tanítványai legyünk, ami maga után vonja az ellentmondás jelét.

A szorongással teli világban arra hívattunk, hogy Isten szerető gondviselésében bízva reményt mutassunk. Keresztény életünkben azt tapasztaljuk, hogy Isten minden látszat, kitérő ellenére célhoz vezet. Nem fogunk megfulladni vagy elveszni, mert az Ő megingathatatlan szeretete örökké tart.

Az imádságokban és a felolvasásokban Fehér Csaba református lelkipásztor, Gilicze András református lelkipásztor, Gilicze Andrásné református lelkipásztor, Vajas Petra református exmisszus és Dr. Gruber László római katolikus plébános szolgált.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?